NOVE PROMJENE: Iznajmljivači će turistima moći nuditi doručak

NOVE PROMJENE: Iznajmljivači će turistima moći nuditi doručak

Vlada je utvrdila prijedloge izmjena zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, a među izmjenama je produljenje roka valjanosti privremenih dozvola za objekte zbog legalizacije, kao i omogućavanje posluživanja doručka svim iznajmljivačima

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac je na sjednici vlade rekla da se predloženim izmjenama produljuje rok važenja privremenih rješenja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti do 31. prosinca 2024. godine. Prema prikupljenim podacima, izdano je oko 15.900 privremenih rješenja, a ako se rok važenja tih rješenja ne bi produljio, ona bi prestala važiti, što bi dovelo do poremećaja u gospodarstvu zbog smanjenja smještajnih kapaciteta u turizmu, a time i do smanjenja prihoda za državni proračun i gubitka radnih mjesta u ugostiteljskim objektima za koje su ishođena takva rješenja.

 

Ministrica je istaknula i da se sukladno upozorenju Europske komisije izmjenama tog zakona omogućuje pružanje usluge posluživanja jela, pića i napitaka tj., kako se navodi u dokumentu, doručka, i to pod istim uvjetima i za sve iznajmljivače u domaćinstvima i na OPG-ovima.

Predložene izmjene trebale bi stupiti na snagu 1. siječnja 2022. godine, donosi Index.hr.

0 Komentara:

Komentiraj članak