NOVE APLIKACIJE Sada će se moći znati koliko vremena na mreži provode korisnici Facebooka i Instagrama

NOVE APLIKACIJE Sada će se moći znati koliko vremena na mreži provode korisnici Facebooka i Instagrama

Facebook je u svoje dvije aplikacije popularnih društvenih mreža dodao značajku koja prati vrijeme koje korisnici provode na njima. Riječ je o alatu kojim će biti moguće postaviti podsjetnik kad prođe određeno vrijeme, no aplikacije se neće moći blokirati

Dvije velike društvene mreže, Facebook i Instagram, upravo su predstavile novu kontrolnu ploču koja sadrži podatke o korištenju aplikacija. Uz to, uključeni su i alati za ograničavanje vremena koje se može provesti na aplikaciji i utišavanje obavijesti, a sve zbog dobrobiti korisnika, prenosi tportal.

 

Kad budu dostupne, moći ćete ih naći na Facebooku tako da kliknete na izbornik (tri vertikalne crte) i spustite se dolje sve do 'Your time on Facebook'. Značajka će na Instagramu biti skrivena također u postavkama, do kojih dolazite preko svog profila.

Jednom kad ju pregledate, vidjet ćete grafikon vremena koje ste proveli na aplikacijama u posljednjih sedam dana. Na istoj stranici bit će moguće postaviti željena ograničenja. Jednom kad ih prijeđete, aplikacije će vam poslati obavijest, no neće vas izbaciti i zaključati se. Osim ograničenja vremena, moći će se i utišati obavijesti na vrijeme do osam sati.

'Želimo da ti alati budu dostupni cijeloj zajednici i svima koji bi imali koristi od njih', izjavio je Ameet Ranadive, koji na Instagramu vodi tim posvećen dobrobiti korisnika.

'Želimo potaknuti ljude da donose svjesne odluke o tome koliko vremena provode i kako žele sudjelovati na aplikaciji', rekao je i dodao kako će takve mjere loše utjecati na brojke u tvrtci. 'To je kompromis s kojim smo spremni živjeti. Dugoročno gledano, ovo je važno za zajednicu, i nešto u što želimo uložiti.'

Ova promjena, čini se, neće biti jedina. Očekuje se više novih mogućnosti u aplikacijama Facebooka i Instagrama, budući da tvrtka proučava kako se koriste i što korisnici žele vidjeti, rekao je Ranadive, prenosi The Verge.

0 Komentara:

Komentiraj članak