NOVAKU ĐOKOVIĆU ODBIJENA VIZA! Ministar Alex Hawke PONIŠTIO ODLUKU SUDA!

NOVAKU ĐOKOVIĆU ODBIJENA VIZA! Ministar Alex Hawke PONIŠTIO ODLUKU SUDA!

Ministar za migracije Alex Hawke donio je odluku!

Najboljem tenisaču na svijetu Novaku Đokoviću odbijena je viza! Kako prenose australijski novinari koji pomno prate ovaj slučaj, viza je odbijena "u interesu zdravlja i javnog interesa".

 

Đokoviću odbijena viza  Twitter.com

"Iskoristio sam svoje ovlasti sukladno Zakonu o imigracijama da poništim vizu koju je Novak Đoković imao. Iz razloga zdravlja i dobrog reda, sve u javnom interesu. Ova odluka je usledila nakon naloga Saveznog i okružnog suda da, od 10. siječnja, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize. Prilikom ove odluke pažnjivo sam razmotrio sve informacije od ministarstva unutrašnjih poslova, australijske granične snage. Morisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Austalije, posebno u doba pandemije", objasnio je Hawke.

Kakva je sada procedura?
Đokovićevi odvjetnici mogu uložiti žalbu, što će vjerojatno i učiniti, a na Sudu je odluka hoće li razmotriti žalbu. Ukoliko Sud prihvati podnošenje žalbe, Đoković bi mogao početi turnir, no isto bi tako mogao usred turnira, pa možda čak i meča, biti priveden i deportiran.

Drugi rasplet situacije je ovakav: Sud može u samome startu odbiti potencijalnu žalbu Đokovićevih odvjetnika te bi u najkraćem roku morao napustiti Australiju.

Vezane vijesti

1 Komentar:

Komentiraj članak