NOVA REFORMA Kome će sve mirovine rasti?

NOVA REFORMA Kome će sve mirovine rasti?

Novosti u mirovinskom sustavu predstavljene su u Vladi, a odnose se na nekoliko stotina tisuća umirovljenika.

Širok osmijeh na licu predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika, Silvana Hrelje. Nova mirovinska reforma je spremna, a to je bio glavni razlog zbog kojeg je prošle godine podržao parlamentarnu većinu.

"Vjerojatno ćemo pretrpiti puno kritika, a malo pohvala jer su očekivanja sigurno puno veća. Nisam euforičan, ali sam zadovoljan s time jer su ovo primjereni koraci onom što smo politički dogovorili da ćemo napraviti", kazao je Hrelja.

Dogovorili su tri glavne promjene:

RTL

"Time šaljemo jasnu poruku da je u okolnostima preklapajućih kriza, energetske, prehrambene, pa i ovih svih inflatornih pritisaka ključan prioritet Vlade osigurati socijalnu sigurnost svim našim sugrađanima, osobito sugrađanima starije životne dobi", tvrdi premijer Andrej Plenković.

U Sindikatu umirovljenika Vladinom brigom za najstarije nisu zadovoljni. Kažu, ova reforma većinu umirovljenika zaobilazi, donosi RTL.

"Kada se samo jednu kategoriju umirovljenika uzima kao relevantnu za procjenu standarda umirovljenika i time se govori da se bore protiv siromaštva i socijalne isključivosti, onda je to nedovoljno - jer većina umirovljenika ostaju nedotaknuti", objašnjava Jasna A. Petrović, predsjednica Sindikata umirovljenika.

1 Komentar:

Komentiraj članak