Nova pravila o seksu i vezama koja morate znati

Nova pravila o seksu i vezama koja morate znati

Može li se neobavezni seks može pretvoriti u ozbiljnu vezu? Do sada je važilo pravilo da ako ste intimni s muškarcem već prve večeri nakon upoznavanja, teško možete očekivati da ​​od vas zaželi nešto više od seksa i u budućnosti. Danas, ipak vrijede neka druga pravila. Dr. Bethany Marshall, autorica knjige o muško-ženskim odnosima u 21. stoljeću, kaže da neka pravila vezana za seks i veze iz stare škole jednostavno danas ne vrijede.
"Živimo u svijetu stalnih nadogradnji, ali iz nekog razloga, mnogi parovi još uvijek koriste staru verziju ljubavnih savjeta. Igranje po određenim pravilima utišat će vaš unutarnji glas i manje ćete obraćati pažnju na svoje iskustvo", kaže dr. Bethany Marshall, koja navodi u kojim aspektima našeg intimnog života treba mijenjati uvriježene stavove.

Pravilo koje više ne vrijedi: Neobavezni seks se nikada neće pretvoriti u ozbiljnu vezu

Gospodin Večeras može se pretvoriti u Gospodina Muža. Neobavezni seks u moderno doba više nije tabu. Značajan broj odnosa započeo je najprije samo kao "veza za jednu večer".

Kako možete povećati šanse da se seks pretvori u nešto ozbiljnije? Usporite. Bez obzira koliko bio intiman vaš prvi izlazak, oduprite se izazovu da partnera vidite svaki dan i svaki put završite u krevetu. Svakoj vezi treba vremena da bi postala stvarna, a ako stalno inzistirate na seksu, kreirat ćete lažni osjećaj bliskosti,

Pravilo koje više ne vrijedi: Seks mora biti spontan da bi bio dobar

Spontani seks je mit. Najuzbudljivije epizode seksa u vezi događaju kad je on planiran, orkestriran i pripremljen. Jeste li vaš partner i vi flertovali za vrijeme romantične večere? Jeste li obukli seksi donje rublje pretpostavljajući što slijedi na kraju večeri? Upravo tako stavljate seks u vlastiti raspored.

Planiranje seksa važnije je što ste dulje u vezi. Parovi koji tjednima ne upražnjavaju seks trebali bi se zapitati je li vrijeme da prestanu očekivati da će se on iznenada, spontano dogoditi. Isplanirajte cjelodnevnu predugru koja podiže uzbuđenje i tenzije prije samog velikog finala u spavaćoj sobi.

Pravilo koje više ne vrijedi: Ne odlazite bijesni na spavanje

Vjerovalo se da će, ako odete u krevet ljuti, nesporazum i sukob samo narasti preko noći. Međutim, istina je da se većina parova najčešće ne suočava kad su bijesni, pa je malo vjerojatno da će krenuti rješavati sukob dok im para izlazi na uši. Prespavajte problem, ali se obvežite da ćete ga riješiti sljedeći dan.

Ako zadržite bijes u sebi u razumnom razdoblju prije nego što ga iskažete, dobili ste na vremenu da problem sagledate iz više kutova i hladne glave.

Pravilo koje više ne vrijedi: Ne pričajte o novcu osim ako niste u braku

Ne iznenađuje što ljudi pokušavaju izbjegavati razgovore o novcu: stručnjaci kažu da je to jedno od tri najteža pitanja za parove. Ako ste u vezi i ne potežete pitanja financija, ta će se tema otvoriti kasnije s potencijalnom opasnošću da preplavi sva ostala pitanja.

Naravo, to ne znači da već na prvom spoju trebate donijeti svoju poreznu prijavu, ali kasnije bi trebalo otvoreno pričati o financijskim teretima koje donosite u vezu. Možda imate ozbiljan kredit ili često mijenjate teleoperatera zbog neplaćenih računa.

O financijama treba razgovarati, da kasnije ne bi bilo neugodnih iznenađenja. Važno je ustanoviti da li vaš partner i vi imate sličan odnos prema novcu, načinu na koji ga trošite, štedite ili investirate.

Pravilo koje više ne vrijedi: Par ne treba odmah po započinjanju veze živjeti zajedno

Parovi koji odmah počnu dijeliti životni prostor, imaju priliku provjeriti koliko im partner ogovara, kako se slažu po svim pitanjima koje bi kasnije eventualno donio brak. Bračni terapeuti kažu "igrajte se kuće", jer na taj način možete provjeriti najprije svoju emocionalnu zrelost. Raspravljajte o zajedničkoj budućnosti kako biste bili sigurni da je taj potez kamen temeljac, a ne neka vrsta privremenog rješenja koje su nametnule okolnosti.

0 Komentara:

Komentiraj članak