Nova izvedba Lerovog  „Juga“

Nova izvedba Lerovog „Juga“

S Jugom Lero je nastupio na 71. Dubrovačkim ljetnim igrama posvetivši svoju predstavu velikanima hrvatskog glumišta Miši Martinoviću i, svom dugodišnjem članu, Predragu Vušoviću Pređu.
Studentski teatar Lero će 12. listopada 2021. prikazati predstavu „Jugo“ u režiji Davora Mojaša. Jugo je mogući trag kazališnog propitivanja posebnih stanja i ozračja Grada kada ga kupaju kiše i oplakuju valovi, stanje pojačanog juga koje traje sa svim onim što znači i što izaziva. Poetična scenska priča u kojoj se ogleda moguća zrcalna slika duše Grada kojem je posvećena i onih koji je ovom izvedbom slute.

S Jugom Lero je nastupio na 71. Dubrovačkim ljetnim igrama posvetivši svoju predstavu velikanima hrvatskog glumišta Miši Martinoviću i, svom dugodišnjem članu, Predragu Vušoviću Pređu. Nova izvedba Juga ostvarena je u suradnji s Regionalnim centrom za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva DEŠA iz Dubrovnika kroz projekt „Zlatni i aktivni (ZA)“, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Izvedba je, uz pridržavanje protuepidemijskih mjera, u Lazaretima 12. listopada 2021. u 19.30 sati uz besplatan ulaz.

Scenografkinja i kostimografkinja je Dubravka Lošić, autor originalne glazbe za predstavu je Petar Obradović a videa Rela Petric. Oblikovatelj svjetla Antonio Ljubojević, tehničko vodstvo Mato Brnjić, grafički dizajn Nora Mojaš. Igraju: Jasna Held, Ksenija Medović, Zvončica Šimić, Rela Petric, Barbara Damić.

 

0 Komentara:

Komentiraj članak