Njemica Kerber srušila Serenu za prvi Grand Slam naslov!

Njemica Kerber srušila Serenu za prvi Grand Slam naslov!

Njemačka tenisačica Angelique Kerber pobjednica je Australian Opena!
Sedma nositeljica turnira u finalu je priredila veliko iznenađenje svladavši prvu igračicu svijeta Amerikanku Serenu Williams sa 6:4, 3:6, 6:4 te stigla do prvog Grand Slam naslova u svom prvom nastupu u finalu. Najveći dosadašnji rezultat 28-godišnja Njemica ostvarila je u Wimbledonu 2012. kada je igrala u polufinalu.

Amerikanka je pak propustila priliku izjednačiti se s legendarnom Njemicom Steffi Graf na drugom mjestu svih vremena po broju osvojenih Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji. Ostala je na 21 naslovu, dok ih Graf ima 22, a na vrhu je Australka Margaret Court s 24 titule.

Iako je po prvi put zaigrala u finalu Grand Slama, Kerber od samoga početka nije pokazivala nervozu, oduzela je servis Williams i povela 3:1, a nakon što je 34-godišnja Amerikanka uspjela vratiti rezultatsku ravnotežu kod 3:3, Kerber je još jednim "breakom" stekla ključnu prednost.

Drugi je set odlučio samo jedan "break" koji je Williams ostvarila u četvrtoj igri, da bi treći set ponudio veliku dramu. Kerber je povela 2:0, Williams se vratila na 2:2, a ključnim se pokazao šesti gem u kojemu je Kerber iskoristila petu "break-loptu" za prednost 4:2, a osim toga Williams nije iskoristila dvije lopte za 3:3. Potom je Njemica povela 5:2, te kod 5:3 servirala za meč. Ipak, Williams je odigrala izvrstan gem i smanjila na 5:4, ali kada je Amerikanka po drugi put servirala za ostanak u meču, Kerber je odigrala nekoliko sjajnih udaraca i stigla do najvećeg trijumfa u karijeri.

0 Komentara:

Komentiraj članak