NISU VAM OVO REKLI PRIJE 30-te? Deset činjenica koje treba imati na umu

NISU VAM OVO REKLI PRIJE 30-te? Deset činjenica koje treba imati na umu

Niste stari! Stvarno, najstvarnije, niste... Ne slušajte druge i njihova očekivanja.
1. Kako se vaši rođendani budu redali, ljudi će vam govoriti kako godine nisu ništa no brojka. Prije ili kasnije (najvjerojatnije kasnije) shvatit ćete da su u pravu.

2. Nema ništa loše u malo nervoze i panike zbog krize dvadesetih godina.

3. 30. vam rođendan nije ništa bliže no što vam je 25. bio prije 5 godina. Niste se bedirali onda, a nemate razloga ni danas.

4. Ne, nećete usput naletjeti na neki gumb koji ćete slučajno pritisnuti i zbog kojega će vam godine početi brže prolaziti.

5. Ali ćete definitivno početi vrijeme koristiti kvalitetnije i sve iskrenije uživati u životu. Ovo su godine u kojima ćete napokon naučiti razlikovati bitno od nebitnog - ljude, događaje, 'obaveze'...

6. Vaša će vam mama i dalje biti najbolji životni saveznik kojeg zovete kad god trebate pomoć, savjet ili zrno mudrosti. I ne, nećete ju odjednom prestati zvati.

7. Imat ćete osjećaj da su svi oko vas odjednom u nekoj ozbiljnijoj fazi života. Mnoge će se vaše prijateljice udati, rađati, a neke možda i razvesti. Ništa vas od toga ne treba plašiti!

8. Vaše će se društvo polagano početi raspadati. Neki će se vaši prijatelji odseliti, neki u drugi kvart, neki u drugi grad, državu ili možda kontinent, neki zbog posla, neki zbog ljubavi, neki u potrazi za boljim životom.

9. Imat ćete sve manje prijatelja. Nešto manje nego kada ste krenuli na fakultet, a puno manje nego kada ste bili u srednjoj. No zato ćete zbog onih nekoliko koji će u vašem životu ostati i dalje biti sretni ko malo dijete.

10. Samo zato što još uvijek niste pronašli srodnu dušu, posao iz snova ili ispunili neke od svojih najvećih želja ne znači da kasnite. Život je tek pred vama, uživajte u njemu!


Izvor: Cosmopolitan.hr

0 Komentara:

Komentiraj članak