NIJE ISTO: Kako  čuvati njegovati lice s 20, 30 i 40 godina

NIJE ISTO: Kako čuvati njegovati lice s 20, 30 i 40 godina

Prečesto zaboravljamo kako je koža najveći organ našeg tijela. Kao i na sve, i na nju brigu polažemo tek kada se pojave prvi problemi ili znakovi starenja. Kako bi uvijek bila lijepa i mlada, pročitajte savjete australskog dermatologa s kojim su razgovarali novinari portala MyDomaine.
20-e godine

Većina djevojaka u ovom životnom periodu ne suočava se s ozbiljnijim kožnim problemima. Najveću muku predstavljaju prištići i akne. U mladim godinama zato treba mnogo računa voditi o preveniranju možebitnih kasnijih problema, a nužno je za sunčanih dana koristiti kreme sa zaštitnim SPF faktorom te se, estetike radi, posvetiti ublažavanju mrljica i ožiljaka koje na licu ostavljaju akne i prištići.

Vrlo često takvi problemi nastaju i zbog hormonalnog disbalansa čestog u ovoj dobi. Stoga, dermatolog James Vivian savjetuje u svakodnevnu beauty rutinu uvrstiti čišćenje i nanošenje odgovarajuće kreme na lice dva puta dnevno. Za sunčanih dana, svakako ranije spomenutu kremu sa zaštitnim faktorom, neovisno o tome nalazite li se na plaži ili terasi nekog od gradskih kafića.

30-e godine

U ovom desetljeću na koži se pojavljuju prvi znakovi starenja, poput borica na čelu i oko očiju, te povećanih pora koje ranije nismo primjećivali. Dermatolog James Vivian pojašnjava da su te promjene posljedica ponavljajućeg kretanja mišića poput smijanja, mrštenja, ali i oštećenja od sunca nastalih u djetinjstvu.

Također, Vivian naglašava da se smeđe mrlje i crvenilo također često počinju pojavljivati upravo u 30-im godinama, stvarajući pritom neujednačen ton kože i pigmentaciju. Uz ustaljeni režim koji smo primjenjivali u 20-ima, sad u njegu kože češće treba uvrstiti piling, ali i posebno namijenjene kreme za tip kože kojem odgovarate. Vivian savjetuje i korištenje hranjivih noćnih krema, također preporučenih upravo za vašu kožu prema uputstvima vašeg dermatologa.

40-e godine i više

Ovo je vrijeme za ulaganje u proizvode s aktivnim sastojcima koji pomažu u hidrataciji i održavanju kože zdravom. Zbog smanjenja prirodne proizvodnje kolagena i elastina, kao i prirodno češće dehidrirane kože, gubi se volumen ispod očiju te u obrazima i ustima. Dermatolog James Vivian savjetuje da u 40-ima, ali i u svim desetljećima koja slijede, nastavite s ranije naučenim beauty rutinama.

No, sad u svoju dnevnu njegu unesite i preparate koji ciljaju na određene probleme koji su vas snašli. Također, dermatolog savjetuje povećan unos vitamina A te ulaganje u kvalitetan serum koji pomaže stimulirati prirodnu kvalitetu kože vašeg lica.

Dr. Vivan naglašava kako se tekstura kože kod većina žena u ovim godinama mijenja, pa razmotrite nove i drugačije proizvode i tretmane, ako primijetite da vaša koža žudi za promjenom, piše gloria.hr.

0 Komentara:

Komentiraj članak