NEUSPJEH GOOGLE+ MREŽE Gase se privatni računi korisnika

NEUSPJEH GOOGLE+ MREŽE Gase se privatni računi korisnika

Početkom travnja Google će ugasiti svoju društvenu mrežu Google+ koja je nastala kako bi konkurirala Facebooku.

Razlog tomu je curenje privatnih podataka 500 tisuća korisnika, a što se dogodilo u drugoj polovici prošle godine. Google je u prosincu najavio kako će početi s procesom gašenja priznajući kako nisu sposobni ispunjavati očekivanja korisnika.

U službenom mailu koji je Google+ tim poslao korisnicima navodi se kako će se osim samog računa izbrisati sve fotografije i video zapisi u arhivi i na stranicama te su naznačili kojom dinamikom će gasiti privatne korisničke račune.

'U prosincu 2018. najavili smo da u travnju 2019. namjeravamo isključiti Google+ za potrošače zbog slabe upotrebe i napora potrebnih za održavanje uspješnog proizvoda koji ispunjava očekivanja korisnika. Želimo vam zahvaliti na sudjelovanju na Googleu+ te vas informirati o daljnjim koracima, uključujući postupak preuzimanja fotografija i drugog sadržaja.

2. travnja vaš će se Google+ račun i sve Google+ stranice koje ste izradili isključiti te ćemo početi brisati sadržaj s potrošačkih Google+ računa. Izbrisat će se i fotografije i videozapisi s Googlea+ u arhivi albuma te na Google+ stranicama. Sadržaj možete preuzeti i spremiti, ali to morate učiniti najkasnije do travnja. Fotografije i videozapisi sigurnosno kopirani na Google fotografije neće se izbrisati.

Postupak brisanja sadržaja s potrošačkih Google+ računa, s Google+ stranica i iz arhive albuma potrajat će nekoliko mjeseci, a sadržaj dotad može ostati prisutan. Na primjer, korisnici mogu i dalje vidjeti dijelove svog Google+ računa putem dnevnika aktivnosti, a neki potrošački sadržaj na Googleu+ može ostati vidljiv korisnicima G Suitea sve dok potrošački Google+ ne bude izbrisan.

Nove Google+ profile, stranice, zajednice ili događaje nećete moći izrađivati već od 4. veljače.

Ako ste vlasnik ili moderator Google+ zajednice, možete preuzeti i spremiti podatke svoje Google+ zajednice. Početkom ožujka 2019. na raspolaganje za preuzimanje stavit ćemo dodatne podatke, uključujući podatke o autoru, tijelo i fotografije svih postova u javnim zajednicama. 

Ako se na neke web-lokacije i u neke aplikacije prijavljujete pomoću gumba za prijavu na Google+, ti gumbi prestat će funkcionirati, ali se u nekim slučajevima mogu zamijeniti gumbom za prijavu Google računom. I dalje ćete se moći prijaviti Google računom gdje god vidite gumbe za prijavu Google računom. 

Ako ste Google+ upotrebljavali za komentare na svojoj ili nekoj drugoj web-lokaciji, ta će se značajka do 4. veljače ukloniti s Bloggera, a do 7. ožujka i s drugih web-lokacija. Od 2. travnja 2019. svi će se vaši Google+ komentari početi brisati sa svih web-lokacija. 

Ako ste korisnik G Suitea, Google+ trebao bi ostati aktivan za vaš G Suite račun. Pojedinosti zatražite od svojeg administratora G Suitea. Uskoro možete očekivati i nov izgled te nove značajke. 

Cijeli tim za Google+ želi vam zahvaliti što ste pridonijeli tome da Google+ postane tako posebno mjesto. Zahvalni smo talentiranim umjetnicima, organizatorima zajednica i idejnim predvodnicima koji su u Googleu+ prepoznali mjesto za sebe. Google+ ne bi bio isti bez njihova angažmana i predanosti', stoji u priopćenju Google+ tima.

Luka Čavar

 

0 Komentara:

Komentiraj članak