Neobjašnjivi kvarovi kućnih vaga diljem Hrvatske

Neobjašnjivi kvarovi kućnih vaga diljem Hrvatske

Udruga za zaštitu potrošača Republike Hrvatske upozorila je danas da broj građana koji reklamiraju ispravnost svojih kućnih vaga nakon uskršnjih blagdana iz sata u sat neprekidno raste.
Ogroman broj građana zove na telefon ove udruge tvrdeći kako im kućne vage iz nepoznatnog razloga pokazuju znatno veće vrijednosti nego što bi trebalo.

- Ljudi iz cijele Hrvatske se žale da su im kućne vage naprosto poludjele. Doiste ne znamo o čemu se radi, ali izgleda da tu nisu čista posla. Upozoravamo trgovce da su dužni uvažavati reklamacije kupaca jer će ih u suprotnom posjetiti tržna inspekcija, kaže Đuro Padovan iz hrvatske udruge za zaštitu potrošača.

Jedna od onih čija se kućna vaga iz čista mira pokvarila je i liječnica Marina Vlašić (37), koja je kvar primjetila jutros kada je pokušala izvagati se.

- Samo dva dana prije Uskrsa imala sam 64 kilograma, a evo jutros vaga pokazuje 68,5! Najprije sam pomislila kako je to zbog debele majice i jakne, pa sam ih skinula, ali je rezultat ostao isti. Oslobodila sam se i ogrlice i naušnica, ali ništa nije pomoglo, vaga je ostala zaglavljena na istoj vrijednosti. Stvarno ne znam što raditi i kome se žaliti, račun sam odavno bacila, a jamstvo je isteklo prije neki mjesec, kaže Marina.

Slično iskustvo ima i potpredsjednik dubrovačkog ORAH-a, Vlaho Alamat (50), koji tvrdi da kvar njegove kućne vage nije izoliran slučaj.

- Pola moga društva žali se da su im kućne vage poludjele. Ja osobno imam digitalnu vagu koja je do prije praznika bila točna u gram, baš sam uoči Uskrsa na njoj izvagao odojka, pokazala je točno 21 kilogram i 250 grama. Međutim, moja vaga sada pokazuje da smo i žena i ja teži za po pet kilograma. Uvjeren sam da se nešto dogodilo sa zemljinim magnetim poljem i da je to razlog masovnih kvarova, ogorčen je potpredsjednik Alamat.

Kozmetičarka Mara Čorak (29) pokušala je da svoju pokvarenu vagu reklamira kod meštra Hendića, ali je njen zahtjev odbijen kao - neosnovan.

- Lijepo sam mu objasnila da sam prekjučer imala 71 kilogram. Međutim, moja kućna vaga nakon jutrošnjeg vaganja ostala je zaglavaljena na 78 kilograma, što je nemoguće. On kaže da su kvarovi na vagama u ovo doba godine normalna stvar i da će sve biti u redu za mjesec - dva. Veću glupost u životu nisam čula, kaže Mara.

Ured za mjerenja i dragocjene metale Republike Hrvatske priopćio je da ispituje ove neobične slučajeve, ali da za sada nema racionalnog objašnjenja. Direktorica ove ustanove, mr.sc. Ivana Matušić, kratko je prokomentirala kako i sama kod kuće ima sličan problem, zbog čega je već zatražila stručno vještačenje. /Krkljava Bubaić Bube/

0 Komentara:

Komentiraj članak