NEOBIČNA KOMBINACIJA Postoji kava s okusom brokule

NEOBIČNA KOMBINACIJA Postoji kava s okusom brokule

Jedan kafić u Melbourneu uvrstio je ovaj proizvod u svoju ponudu.

Ne treba puno sastojaka da bi se napravila fina šalica kave, no u svijetu se ipak stalno eksperimentira s novim okusima dodanima ovom omiljenom piću, a posljednje je brokula.

Nakon okusa kurkume, bundeve ili čak aktivnog ugljena u kavama, posljednji trend su espresso, cappuccino i latte kave od brokule. Naime, jedan kafić u Melbourneu uvrstio je takav proizvod u svoju ponudu, tvrdeći da je to zdravija verzija napitka.

Vlasnici tvrde da je jako zdrava

Barmeni iz kafića Commonfolk Coffee tvrde da dvije čajne žlice praha brokule daju količinu nutrijenata koliko i cijela porcija brokula.

“Otkrili smo da postoji skupina velikih obožavatelja brokule koji mare za zdravlje i kojima se sviđa takva kava kao i onima koji vole to piće s ciklom ili kurkumom”, rekao je za australsku agenciju AAP vlasnik Sam Keck.

Ni Bush nije htio jesti brokulu

Iako je napitak pun dobrih proteina i vlakana, Keck priznaje kako su reakcije na takvu kavu različite, a neki kušači samo kažu: “Uh! Pa ima okus baš kao brokula!”.

Među njima bi svakako bio bivši američki predsjednik George Bush stariji koji je jednom rekao: “Ja sam predsjednik Sjedinjenih Država i neću više jesti brokulu!”.

Izvor: net.hr

0 Komentara:

Komentiraj članak