NEGATIVNO UTJEČE NA LJUBAVNI ŽIVOT Ovo stanje nipošto nije šala i treba ga shvatiti ozbiljno

NEGATIVNO UTJEČE NA LJUBAVNI ŽIVOT Ovo stanje nipošto nije šala i treba ga shvatiti ozbiljno

Ne, ovo stanje nipošto nije šala i treba ga shvatiti ozbiljno.
Ako si i ti jedna od onih koja pati od anksioznosti, znaš koliko je teško živjeti, družiti se i obavljati svakodnevne zadatke kada te u svakom trenutku može obuzeti tjeskoba i strah za vlastiti život. Održavanje veza još je teže jer nemaju svi razumijevanja za tvoje nagle promjene raspoloženja, manjak seksualne želje i konstantne potrebe za sigurnošću i dokazivanjem ljubavi. Hello Giggles otkriva na koje načine anksioznost može zabrljati tvoj ljubavni život i kako da se nosiš s tim:

1. Nisi dosljedna (otkazuješ dogovore)

Koliko ti se puta dogodilo da moraš otkazati dejt ili otići usred koncerta? Kada jednostavno ne možeš pobjeći od tjeskobe, imaš svako pravo napraviti što god želiš kako bi se osjećala ugodnije. Važno je razgovarati s partnerom ili bliskom osobom kako bi znala odreagirati kada do toga dođe.

2. Uvijek trebaš imati plan

Spontanost baš i nije dobra za one koji su skloni anksioznosti. Iznenadno odustajanje od planova neće svi razumjeti zato se s ljudima trebaš unaprijed dogovoriti, bez obzira što ćeš možda ostaviti dojam control-freaka. Ako im se sviđaš, neće se ljutiti (barem se nadamo).

3. Previše analiziraš

Tjeskoba utječe na sve aspekte života pa čak i na najmanje sitnice. Partner ti se ne javlja, a ti odmah pomišljaš na najgore? Da, anksioznost sve čini težim pa i održavanje odnosa i veza. Što možeš napraviti? Osvijestiti da imaš tendenciju previše analizirati, stati, udahnuti i sjetiti se da ne mora odmah sve biti najgore. Naravno da je ovo teško, zato ti partner treba biti podrška i napomeni mu da ti tu i tamo treba njegova potvrda da je sve u redu.

4. Sama si postavljaš dijagnozu

Danas je dovoljno samo googlati i postaviti si dijagnozu na temelju nečijeg iskustva. Anksiozni pojedinci jako često ovo rade, a nerijetko piju propisane lijekove za anksioznost. Takvi lijekovi mogu imati nuspojave koje utječu na kvalitetu veze i mogu dovesti do nezdravog ponašanja.

5. Poludiš na sitnice

Tvoja razdražljivost i kratak fitilj neshvatljivi su ljudima koje ne muči ovaj problem. No, ovo je svakodnevni život za tebe. Ono što možeš napraviti jest upozoriti bliske ljude što vas može iživcirati kako tvoju promjenu raspoloženja ne bi shvaćali osobno.

Izvor: zena.net.hr

0 Komentara:

Komentiraj članak