NEĆETE POGRIJEŠITI Savršene naočale prema obliku vašeg lica

NEĆETE POGRIJEŠITI Savršene naočale prema obliku vašeg lica

Ako nosite naočale za vid sigurno ste imali problema s nalaženjem pravih i odgovarajućih okvira koji dobro pristaju. Pomoću oblika lica možete odrediti koji oblik vam najbolje odgovara, piše 24sata.hr

Ako imate okruglo lice

Ovaj oblik lica je širok koliko i dugačak, a najširi je kod ušiju. Takvo lice imaju Selena Gomez, Kelly Clarkson ili Mila Kunis. Ako imate zaobljeno lice, pravokutniji oblik naočala je za vas. On će dodati oštrinu, istaknuti jagodice i općenito će vaše lice izgledati konturirano. Važno je isprobati nekoliko stilova kako biste pronašli naočale koje se savršeno uklapaju.

Ako imate lice u obliku srca

Ovaj oblik je često zvan najboljim oblikom za žene, jer ovaj oblik uključuje užu bradu koja se širi duž jagodica do punijeg čela. Poznate osobe s ovim oblikom lica su Michelle Pfeiffer, Jennifer Love Hewitt, Claudia Schiffer i Naomi Campbell. Nedostatak ovog oblika lica je u tome što mnoge sunčane ili obične naočale mogu nadvladati crte lica.

Zato stručnjaci preporučuju da one uvijek budu klasične i jednostavne. Najbolji okvir za ovaj oblik je onaj s malo zaobljenim okvirima ili okruglim linijama. Primjerice, oblik mačjih oči odlično pristaje.

Ako imate ovalno lice

Ljudi s licem u ovalnom obliku imaju sreće što se tiče odabira odgovarajućeg okvira naočala zbog ravnoteže između čela, obraza i brade. Zato mogu bez problema odabrati i velike okvire. Slavni ovalnog oblika lica su Selma Hayek, Julianne Moore, Tine Fey, Kate Middleton i Jessice Alba. Širina i razmjera naočala lijepo će uravnotežiti dužinu simetričnog oblika lica.

Ako imate četvrtasto lice

Poznate osobe četvrtastog lica su Sandra Bullock, Demi Moore, Rosario Dawson i Angelinu Jolie. Oni su dokaz da pronalazak pravih okvira naočala može stvarno biti izazov. Uz linije koje su već definirane, istaknute i često vrlo simetrične, određeni okviri mogu samo produbiti oštrinu lica, umjesto da ga omekšaju.

Prvi odabir su ipak pravokutne naočale s tamnim okvirom koje će naglasiti kuteve vašeg lica i stvoriti sklad. No, da biste ublažili neke kutove, možete uzeti blago zakrivljene rubove, što će pridonijeti ženstvenosti.


 

1 Komentar:

Komentiraj članak