Kultura

NE PROPUSTITE 'KAZALIŠNE KRUPNE PLANOVE': Dubrovkinja Mara Bratoš zaustavila najljepše i nezaboravne trenutke

Poznata fotografkinja izložit će 17 fotografija u kojima je zaustavila najljepše i nezaboravne trenutke predstava ZKM-a.

Poznata fotografkinja izložit će 17 fotografija u kojima je zaustavila najljepše i nezaboravne trenutke predstava „Pismo Heineru Mulleru“, „Car neuspjeha“, „Idiot“, „Zatvaranje ljubavi“, „Žuta crta“, „Leda“, „Sada je, zapravo, sve dobro“, „Galeb“, „Tartuffe“, „Bergmanove žene“ i „Europa“. Mara Bratoš, svojim osobitim snimateljskim senzibiletom za glumce i kazalište, za kompoziciju i dinamiku slike, uspjela je prodrijeti u esenciju stvaranja tako krhke i prolazne umjetnosti.

Zato njezine fotografije nisu samo vrijedni fotografski dokumenti Zagrebačkog kazališta mladih, već i umjetnička djela koja progovaraju o nastanku pojedinih predstava, odražavaju njezino poznavanje redateljskih poetika i prenose glumačke ekspresije u širokom spektru raspoloženja i interpretativnih inačica. Svojim fotografskim talentom Mara Bratoš upravo je u Zagrebačkom kazalištu mladih ostvarila respektabilan opus koji ne bi bio moguć da se između ovog teatra i fotografkinje nije dogodila obostrana sinergija. Mara Bratoš je autentična fotografska pratiteljica svake predstave Zagrebačkog kazališta mladih koja za sve nas čuva teatarske uspomene kako ne bi zauvijek iščeznule.

Izložba fotografija Mare Bratoš „Kazališni krupni planovi" nastalih u Zagrebačkom kazalištu mladih otvara se u utorak, 22. listopada (u 19.30 sati), u knjižari Profil mozaik Megastore u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici. Poznata fotografkinja izložit će 17 fotografija u kojima je zaustavila najljepše i nezaboravne trenutke predstava ZKM-a.

Komentiraj članak

Komentari