NE PJEVA SAMO ŠKORO Ovo su neke od izvedbi Kolinde Grabar-Kitarović

NE PJEVA SAMO ŠKORO Ovo su neke od izvedbi Kolinde Grabar-Kitarović

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nikad nije krila da obožava pjevati, a u svom je mandatu, u društvu brojnih zborova, KUD-ova, političara, pa i slučajnih prolaznika, to vrlo strastveno i demonstrirala. Ako je suditi po otpjevanom, najviše voli duhovnu šansonu, na drugom su mjestu domoljubne pjesme ("Lijepa li si" je prioritet), dok sigurno treće mjesto drže zavičajne pjesme, naravno, ovisno o kraju u kojem Predsjednica pjeva, piše Index.hr

"Zdravo djevo, kraljice Hrvata"

Pola stoljeća staroj tradiciji zavjetnog blagdana na otoku Rabu ove se godine pridružila i Predsjednica, a nakon svečane mise dobila je maramu i priliku da s Rabljankama zapjeva jednu od najpopularnijih hrvatskih katoličkih pjesama.

"Krist na žalu"

"Ja sam ministrala nekoliko puta kad sam bila mlada i volim puno pjesama, ali ono što bih posebno izdvojila u intimnim trenucima je pjesma koju je volio Sveti otac Ivan Pavao II.", rekla je Predsjednica u intervjuu za HKR te na 2:27 zapjevala još jednu omiljenu katoličku pjesmu.

"Srce vatreno"

Navijačka euforija prošlogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva bila je jedno od najplodonosnijih glazbenih razdoblja Predsjednice. U moru videa snimljenih uglavnom u buci, uz navijače, mi izdvajamo iskrenu studijsku izvedbu snimljenu u sklopu gostovanja na Narodnom radiju.

"Domu mom"

Čini se da je atmosfera na koncertu "kralja dijaspore" Mate Bulića odlično utjecala na Predsjednicu i njezine glasovne mogućnosti. Dok u nekim situacijama pokušava pjevati "politički korektno", u ovom domoljubnom klasiku pjeva iz sveg glasa.

"Lijepa li si"

Ovo je nesumnjivo jedna od najdražih domoljubnih pjesama hrvatske predsjednice. Pjevala ju je u brojnim prilikama, a u ovoj na našem popisu druži se s iseljenicima u jednom od posjeta SAD-u. Vjerojatno zbog njih ispred sebe i drži tekst pjesme, koji joj inače nije potreban.

Više pročitajte ovdje.

0 Komentara:

Komentiraj članak