NANOSITE ŠAMPON NA MOKRU KOSU? Stručnjaci poručuju da ste cijeli život radili pogrešno

NANOSITE ŠAMPON NA MOKRU KOSU? Stručnjaci poručuju da ste cijeli život radili pogrešno

Među korisnicima jedne društvene mreže ovih se dana povela rasprava o pravilnom načinu pranja kose u kojoj su se mogli pročitati zanimljivi savjeti. neki od trikova uključuju pravilnu toplinu vode kao i ispravno nanošenje šampona.

John Halal, osnivač stranice Chemistry Simplified koja sa znanstvene strane razotkriva mitove o ljepoti, otkrio je da se kosa treba prati mlakom, a ne vrućom vodom. Na masnu kosu, naglasio je, najprije treba staviti šampon, a tek potom vodu, piše 100posto.

Mlaka voda 

"O pranju kose mnogi uopće ne razmišljaju već samo stave šampon, isperu i ponove. Međutim, nisu svi tipovi kose isti pa isti postupak neće svima dati dobre rezultate", kazao je.

Suha kosa koja je oprana dan ranije je i dalje čista pa ju valja tretirati drugačije nego masnu kosu koja se nije oprala dva ili više dana. kosu valja prati mlakom, nikako vrućom vodom. Ako ju isperete mlakom vodom, manje će se mrsiti i bit će sjajnija.

 Pjena od šampona napravit će se tek kada je kosa potpuno čista i nije više masna. tada je pravi trenutak za ispiranje. također, upotreba prevelike količine šampona štetna je za zdravlje kose.

Oni koji imaju masnu kosu, trebali bi šampon nanositi na suhu kosu, s malo vode kako bi se šampon mogao pravilno aplicirati. tako se najlakše uklanja masnoća iz kose. Potom detaljno isperite, a potom dodajete novi sloj šampona.

1 Komentar:

Komentiraj članak