NAJVIŠE PREFERENCIJALNIH   GLASOVA: Apsolutna  pobjednica  izbora otkrila u čemu je tajna uspjeha

NAJVIŠE PREFERENCIJALNIH GLASOVA: Apsolutna pobjednica izbora otkrila u čemu je tajna uspjeha

Apsolutna rekorderka po broju osvojenih preferencijalnih glasova na jučerašnjim parlamentarnim izborima je HNS-ovka Anka Mrak Taritaš.
Potpredsjednica HNS-a Anka Mrak Taritaš sretna je zbog uspjeha HNS-a koji je Narodnoj koaliciji donio 11 mandata, ali i tužna zbog lošeg rezultata lijeve koalicije koju je predvodio SDP, piše N1.

"Postoji jedna mala tuga, jer Narodna koalicja s kojom smo išli  na izbore nema tu priliku veseliti se. Zahvaljujem se svim građanima koji su zaokružili naše kandidate. Imali smo odlične kandidate i odradili odličan posao. Kad imate viziju i cilj, onda imate i rezultate. Dopustite da se ponosimo s tim. Imamo ljude koji su donijeli 11 mandata, a mi smo dobili 9, a zaslužili smo puno više", kazala je Mrak Taritaš.

HNS- ovka je apsolutna pobjednica po broju osvojenih preferencijalnih glasova. U 2. izbornoj jedinici sa osmog mjesta na listi Narodne koalicije osvojila najveći broj preferencijalnih glasova  -23,77 posto, i tako pristigla nositelja liste SDP-ovca Gordana Marasa koji je osvojio 19,38 posto.

Mrak Taritaš je novinarima objasnila u čemu je tajna njenog uspjeha: "Prvo kupite crvene 'strake' i onda se krenete ustajati oko 6-7. U sedam idete na teren i kažete 'samo da se danas vratim s terena'". Morate biti pristojni, pružiti ruku svakom i pogledati ga u oči, da čovjek vidi da nema laži. Morate imati cilj, zatim, podršku, i mora vam u konačnici biti stalo, kada je tako, to ljudi prepoznaju i daju vam glas", kazala je Mrak Taritaš.

Bivšoj ministrici graditeljstva i prostornog uređenja to je uspjelo i na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima kada je također sa osmog mjesta ušla u Sabor osvojivši oko 11 posto preferencijalnih glasova.


Na svom Facebook profilu Anka Mrak Taritaš napisala je idući status: "Hvala starke, dobro ste me služile. Ali prije svega želim se zahvaliti svim građankama i građanima na području druge izborne jedinice koji su mi dali svoj osobni preferencijalni glas. Taj glas posebno obvezuje i nadam se da ću u potpunosti opravdati vaše povjerenje. Zahvaljujem se svom timu, ali i aktivistima u Bjelovarsko-bilogorskoj, Koprivničko-križevačkoj i zagrebačkoj županiji te Dubravi i Sesvetama. Bez vas ovo ne bi bilo moguće. Hvala vam na svemu. Idemo dalje..."

Crvene starke

Crvene starke Facebook

0 Komentara:

Komentiraj članak