NAJPRECIZNIJI NA SVIJETU  Pet najboljih snajperista u povijesti

NAJPRECIZNIJI NA SVIJETU Pet najboljih snajperista u povijesti

Član elitne jedinice Specijalnih postrojbi postavio je novi snajperski rekord - ubivši pripadnika ISIS-a s preciznim hicem, na udaljenosti od nevjerojatnih 3450 metara. Čini se kako je to vještina u kojoj su najbolji Kanađani, što dokazuje 5 rekorda snajpera kroz povijest, piše Express.
1. 3450 metara 

Neimenovani je Kanađanin u Iraku postao nositeljem službenog rekorda u potvrđeno najduljem hicu. Da bi se tako nešto ostvarilo, treba se poklopiti gomila uvjeta - nedostatak vjetra, odlučna vidljivost i onaj najvažniji - nevjerojatna preciznost pucača. BBC je izvijestio kako je vojnik pucao s jedne višekatnice, a metak je letio 10 sekundi prije nego je konačno pogodio svoju metu. 

2. 2475 metara 

Britanski snajperist Craig Harrison i prijašnji držač rekorda s dva je precizna hica ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, kada je sa svojim snajperom L115A3 upucao dvojicu Talibana južno od grada Musa Qala u Afganistanu. 

3. 2430 metara

Ništa manje impresivan nije ni hitac Roba Furlonga, pripadnika kanadskog pješaštva koji je ispucao 2002 u Afganistanu. U tome mu je pomogla McMillan Tac-50 puška. 

4. 2310 metara

Samo nekoliko dana prije vrhunskog pucnja Roba Furlonga, još je jedan Kanađanin izveo vrhunski napad. Arron Perry je ustrijelio neprijatelja na udaljenosti od 2310 metara s 12.7 mm McMillan Tac-50 snajperom. Ono što ovaj rekord čini posebnim je činjenica kako je putanja zrna trajala četiri sekunde imala je vertikalni pad od čak 44,5 metra. 

5. 2300 metara

Narednik Bryan Kramer je u ožujku 2004. u Iraku s krova zgrade puškom Barrett M82A1 pogodio je neprijateljskog vojnika s udaljenosti od 2300 metara, a nevjerojatno je to što je uspio iz svog prvog pokušaja.

Najbolja snajperistica

Početkom 1941., tada 25-godišnja Ljudmila Pavličenko studirala je povijest na Sveučilištu u Kijevu, a godinu dana poslije postala je najopasnijom snajperisticom svih vremena koja je ubila 309 osoba, od čega su 39 bili njemački snajperisti. Pavličenko je od najmlađe dobi bila svojeglava i muškobanjasta, te nikad nije bila najposlušnija učenica u učionici.

Više pročitajte OVDJE.

0 Komentara:

Komentiraj članak