NAJJAČI POTRES U 30 GODINA Voditeljica čitala vijesti, a onda krenuo potres koji se osjetio do Dubrovnika

NAJJAČI POTRES U 30 GODINA Voditeljica čitala vijesti, a onda krenuo potres koji se osjetio do Dubrovnika

Šokirana voditeljica albanske televizije Ora News Lajme nije ni slutila da će tijekom čitanja vijesti uživo osjetiti najjači potres u Albaniji u zadnjih 30 godina, te da će njezin strah zabilježiti kamere, piše 100posto.hr

No, iako je potres bio zaista snažan, voditeljica je kao prava profesionalka nastavila čitati sve do prekida emitiranja programa.

 

 

Albaniju je jučer zatresla serija potresa, od kojih je prvi, najjači, bio magnitude 5,6 po Richteru, koliko je pripisao američki geofizički institut, dok je Albanski institut za geoznanosti izvijestio o jakosti od 5,8. Tri naknadna podrhtavanja tla imala su magnitude 5,1, potom 4,7 i 4,8. Posljednji je zabilježen nešto iza ponoći.

Ozlijeđeno više od 100 osoba

Više od stotinu osoba ozlijeđeno je, uglavnom panično bježeći iz svojih domova. Kako javljaju albanski mediji, među ozlijeđenima je i devetogodišnje dijete, a 21 osoba zadržana je na bolničkom liječenju zbog težine ozljeda.

U području Tirane 48 kuća i tri stambene zgrade zadobile su pukotine, dok su u Draču 42 kuće i četiri stambene zgrade oštećene.

Automobili su uništeni ciglama koje su padale sa zgrada u glavnom gradu, a stanovnici su svjedočili prizorima panike koja je nastala nakon snažnog podrhtavanja od kojeg su padale police, nestajalo struje i telefonske komunikacije.

Na sjednici Vlade odlučeno je da policija bude u stanju pripravnosti kako bi kontrolirala situaciju nakon potresa. Potres se osjetio i u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i u Dubrovniku.

 

0 Komentara:

Komentiraj članak