NAJBOLJI  JESENSKI "CITY BREAK" U DUBROVNIKU

NAJBOLJI JESENSKI "CITY BREAK" U DUBROVNIKU

U listopadskom izdanju vodećeg časopisa o putovanjima u Njemačkoj – "GEO Saison", objavljena je reportaža o Dubrovniku i to u okviru naslovne teme ovog izdanja „Najbolje razdoblje za city break“ . "GEO Saison" izlazi u mjesečnoj nakladi od 138.485 primjeraka, a svako izdanje pročita i do pola milijuna čitatelja. Procijenjena vrijednost reportaže o Dubrovniku iznosi 1. 690,000 Eura.

Autor reportaže o Dubrovniku, Titus Arnu je za potrebe reportaže u organizaciji Predstavništva HTZ Frankfurt, glavnog ureda HTZ-a, TZ Dubrovačko neretvanske županije, te Turističke zajednice grada Dubrovnika, u lipnju boravio u Dubrovniku. Autor svoje oduševljenje Gradom prenosi u reportaži na deset stranica pod naslovom “Oni koji traže raj na zemlji trebaju doći i vidjeti Dubrovnik” – citirajući George Bernard Shaw-a. Uz tekst su objavljene visokokvalitetne slike, neke od njih čak i crno bijele koje kao da pridonose šarmu ovog stoljetnog grada pod Srđem. Zadnje dvije stranice reportaže donose prijedloge hotela i restorana, mjesta za izlazak te ostale korisne informacije potrebnih za planiranje nezaboravnog boravka u Dubrovniku.

Njemački turisti su na trećem mjestu najbrojnijih gostiju u Dubrovniku, s 36 574 dolaska, 15 % više nego prošle godine i 167 752 noćenja, što je 18 % više nego 2011, u periodu od siječnja do rujna.

Dubrovnik je tijekom sezone direktnim letovima povezan s osam njemačkih gradova (Berlin, Köln, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover, München, Stuttgart). S obzirom na direktne letove tijekom zimskih mjeseci iz Frankfurta i Münchena, očekujemo povećanje broja gostiju u tom periodu s njemačkog tržišta.0 Komentara:

Komentiraj članak