Najavljeno poskupljenje autobusnih karata i revizija besplatnih pokaza

Najavljeno poskupljenje autobusnih karata i revizija besplatnih pokaza

Gradonačelnik Mato Franković najavio je reviziju besplatnih Libertasovih pokaza, a njegovu objavu na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti.

"Poštovani sugrađani, u prvih sedam mjeseci troškovi autobusnog prijevoznika Libertas porasli su za preko 4,6 milijuna kuna. Unatoč tome još uvijek nismo povećavali cijene karata. Istovremeno u našem gradu preko 7800 sugrađana ima besplatan pokaz što nas, kada se uzme prosjek svih cijena, čini najpovoljnijim prijevoznikom u državi. Prosječna isplaćena neto plaća u prvih 7 mjeseci u Libertasu iznosi 7. 269,00 kuna te imamo stalne pritiske sindikata za povećanjem plaća.

Zbog svega navedenog razmatramo mogućnost korekcije autobusnih karata međutim, ono što mogu jamčiti jest kako su cijene umirovljeničkih pokaza i učeničkih pokaza nešto što smatramo standardom kojeg moramo zadržati i unatoč uistinu enormnom povećanju cijena troškova naša dužnost je pronaći način kako bi se ove dvije kategorije zaštitile. Po modelu socijalne pravednosti provest ćemo reviziju besplatnih pokaza jer poučeni iskustvom od prije dva mjeseca kada smo proveli reviziju isplata dodatka na mirovinu kojom smo utvrdili kako je jedan broj naših sugrađana koji nije zanemariv primao dodatak zbog malog iznosa mirovine, a istovremeno je imao prihode od najmova koji su se nerijetko peli čak i na desetak tisuća kuna mjesečno što je predstavljalo svakako prihod koji automatski eliminira osobu za primanje dodatka na mirovinu," objavio je Franković. 

0 Komentara:

Komentiraj članak