Nagrađivana predstave "Gnijezdo" u produkciji HNK Mostar gostuje u teatru

Nagrađivana predstave "Gnijezdo" u produkciji HNK Mostar gostuje u teatru

Uz gostovanje "Gnijezda", također ovog tjedna na repertoaru Kazališta Marina Držića ne propustite plesnu predstavu "Zvjerotica i lijep" te reprize predstave "Hamlet - evidencija zločina jedne monarhije".

HNK Mostar stiže u goste KMD-u 8. svibnja u 20 sati s višestruko nagrađivanom predstavom "Gnijezdo! Autorski projekt redateljice Marine Petković Liker inspiriran je poezijom Marka Tomaša i nastala u dubokoj suradnji s glumcima koji igraju: Miro Barnjak, Bojan Beribaka, Angela Bulum, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić, Jadranka Popović Miljko i Ivan Skoko.

Predstava otvara široko značenjsko polje onoga što bi moglo biti gnijezdo – mjesto koje se želi stvoriti, koje nam je esencijalno potrebno, koje se gradi i razara iznutra ili izvana, koje se napušta i u kojeg se mogu useliti drugi; mjesto koje pamtimo, koje nam je temelj ili baza i u koje se često vraćamo ili se samo pokušavamo vratiti; mjesto koje možemo dograditi, popraviti i usprkos krhotinama obnoviti; mjesto koje je sigurno i toplo, a zapravo krhko i podložno različitim ozlijedama; mjesto u kojem se može, ali je teško biti sam.

Uz gostovanje "Gnijezda", također ovog tjedna na repertoaru Kazališta Marina Držića ne propustite plesnu predstavu "Zvjerotica i lijep" (3. & 4. svibnja u 17h i 19h) te reprize predstave "Hamlet - evidencija zločina jedne monarhije" koja će zaigrati posljednji put do kraja ove sezone - točnije 6. i 7. svibnja u 20 sati. Rezervacije su moguće na e-mail: blagajna@kmd.hr // Online prodaja: ulaznice.hr

 

0 Komentara:

Komentiraj članak