Na Pilama možete donirati potrepštine za Glinu, i Franković donio pakete

Na Pilama možete donirati potrepštine za Glinu, i Franković donio pakete

Humanitarna akcija Caritasa Dubrovačke biskupije „Podijelimo radost Božića“ krenula je jutros na Pilama te se nastavlja i sutra.
Petnaestom akcijom u nizu želi se Božić i sve lijepe blagdanske dane koji slijede učiniti ljepšima i toplijima pojedincima i obiteljima u potresom pogođenoj Glini na Banovini. Pomoć će biti distribuirana uz koordinaciju sisačkog Caritasa te župe svetog Ivana Nepomuka u Glini sa župnikom Ivicom Mađerom.

Grad Dubrovnik i ove godine podržao je ovu hvalevrijednu akciju s paketima punim namirnicama u vrijednosti od pet tisuća kuna, koji će biti poslani najpotrebitijim obiteljima u Glini. Tako je jutros na Pile stigao i gradonačelnik Mato Franković koji je kazao kako je Grad Dubrovnik svih 15 godina partner Caritasu u božićnoj akciji.

"Nadajmo se da će ova pomoć svim potrebitima u Glini koliko-toliko utopliti njihov dom u ovo božino vrijeme kad se trebamo sjetiti najpotrebitijih. Ali i onda kada nije Božić jer oni nas trebaju svih 365 dana u godini," izjavio je.

Svi koji žele sudjelovati, mogu pakete s nekvarljivom hranom i higijenskim potrepštinama donijeti na Pile gdje će ih dočekati djelatnici i volonteri Caritasa Dubrovačke biskupije, uz glazbu i veselo raspoloženje.

U pakete je moguće dodati nešto od sljedećih namirnica: ulje, šećer, brašno, tjestenina, riža, konzervirana hrana, kava, slatkiši te higijenske potrepštine.

Donijeti ih je moguće:
18. prosinca, subota: od 9 do 16 sati
19. prosinca, nedjelja: od 9 do 13 sati
na Pile (Brsalje).

Paketi će odmah po završetku akcije krenuti put Gline, kako bi do Božića stigli i obogatili blagdanske stolove potrebitih stanovnika.

0 Komentara:

Komentiraj članak