NA NJUŠKALU SE PRODAJE DVORAC Evo za koliko možete kupiti ovog šipanskog 'ljepotana'

NA NJUŠKALU SE PRODAJE DVORAC Evo za koliko možete kupiti ovog šipanskog 'ljepotana'

Na zanimljiv oglas naišli smo na Njuškalu. Naime, na ovoj stranici prodaje se jedan šipanski renesansni dvorac.

Radi se o dvorcu, odnosno renesansnom ljetnikovcu Vice Stjepovića-Skočibuhe, površine 800 metara kvadratnih, dok cijelo zemljište ima 3000 m2. Ljetnikovac je to koji je u privatnom vlasništvu, a čija cijena se na Njuškalu procjenjuje na 18,58 milijuna kuna. Oglas možete vidjeti OVDJE.

Dvorac je to koji je tijekom 2000.-ih godina bio muzej, a danas je zaštićeni spomenik kulture. Jedini je i potpuno sačuvani ladanjski objekt te vrste u Hrvatskoj.

"Veći je objekt jednokatnica namijenjena stanovanju obitelji. Građena je od obrađenog kamena. Manja je kuća sagrađena za obiteljskog redovnika (glavna i pomoćna zgrada). Kapelica uz južni dio obiteljske zgrade bila je posvećena svetom Tomi." - napisali su iz agrencije AdriaINgroup koja vodi ovu prodaju na Njuškalu.

"Kompleks koji je u potpunosti završen krajem 16. stoljeća obuhvaćao je obiteljsku kuću, dvije kule na tri kata (za obranu od gusara), prednji i stražnji vrt sa šetnicom pravokutnog oblika, crkvicu sv. Tome, lože (glorijet), mlinicu, cisterne u kući i u kuli, spremišta, paviljon na teraci, most i utvrđeni ulaz.

U ljetnikovcu se nalazi renesansni pravokutni kamin s očuvanom štuko-dekoracijom nape (što je izuzetak na dubrovačkom području!), elegantni renesansni kameni umivaonik reljefno oblikovanih rubova i raritetan primjer jedinog sačuvanog drvenog balkona (balatur nad stubištem ograde lože) na području Mediterana iz 16. stoljeća." - piše u oglasu.

V.S.

0 Komentara:

Komentiraj članak