Mnogi nisu skužili važan detalj na šahovskoj ploči ispred Messija i Ronalda

Mnogi nisu skužili važan detalj na šahovskoj ploči ispred Messija i Ronalda

FOTKA na kojoj dva najbolja nogometaša svijeta Lionel Messi i Cristiano Ronaldo poziraju zajedno u novoj kampanji za Louis Vuitton srušila je internet, no malo tko je primijetio detalj na šahovskoj ploči pred kojom su sportaši pozirali.

Na fotografiji, koju je napravila svjetski poznata fotografkinja Annie Leibovitz, Messi i Ronaldo igraju šah i razmišljaju o potezu koji će povući.

Samo pravi ljubitelji šaha primijetili su da su figurice na šahovskoj ploči stavljene u poziciju tako da oponašaju legendarni okršaj Magnusa Carlsena i Hikarua Nakamure iz 2017. godine.

Mnogi su uvjereni kako su kreatori reklame izabrali baš ovaj meč jer rivalstvo Messija i Ronalda neodoljivo podsjeća na ono Carlsena i Nakamure.

Magnus Carlsen pet puta zaredom je bio svjetski prvak, a nazivaju ga šahovskim Mozartom i jednim od najboljih šahista svih vremena.

Hikaru Nakamura, najbolji šahovski streamer današnjice i svjetski prvak u Fischer-šahu, njegov je najveći rival i jedini koji uz njega drži vrh nekog od službenih renkinga, piše Index.

Pozicija figura na šahovskoj ploči ispred Ronalda i Messija pokazuje remi Carlsena i Nakamure iz 2017., odnosno aludira na to da su i Messi i Ronaldo najveći svih vremena na svoj način.

"Pitao sam se zašto mi je ova šahovska pozicija izgledala poznato", napisao je Nakamura na Twitteru, a o fotki se oglasio i Carlsen.

"Drugo najveće rivalstvo našeg vremena", poručio je.

0 Komentara:

Komentiraj članak