MLADI STOGODIŠNJAK GOŠK Dubrovnik slavi 100 godina nogometa

MLADI STOGODIŠNJAK GOŠK Dubrovnik slavi 100 godina nogometa

Iako je NK GOŠK - Dubrovnik 1919. još uvijek jako "mlad", osnovan je u ljeto 2016. godine spajanjem NK GOŠK-a i HNK Dubrovnika, povijest ovog nogometnog kluba seže u 1919. godinu kad je upravo na današnji dan u Gružu osnovan ŠK Plamen.
Prvi predsjednik kluba bio je gosp. Đ. Margetić.

Tri godine kasnije mijenja ime u GOŠK i zadržava ga sve do 1979. kad fuzijom s drugim dubrovačkim Klubom, NK Jugom, nastaje NK GOŠK-Jug. Sljedeće godine klub napokon ulazi u Drugu saveznu ligu SFRJ nakon osvajanja Republičke lige. U Drugoj ligi GOŠK-Jug se zadržao sve do raspada Jugoslavije, a 1988. bili su jako blizu ulaska i u Prvu ligu. Slažu se mnogi poznavatelji i ljubitelji dubrovačkog nogometa - upravo tad igrao se najbolji nogomet u Dubrovniku!

Osnutkom Republike Hrvatske klub u veljači 1992. godine mijenja ime u HNK Dubrovnik te se tri sezone natječe u najvišem rangu hrvatskog nogometa, Prvoj HNL, uglavnom boraveći pri dnu ljestvice. Nakon toga provode jednu sezonu u Drugoj ligi, dvije u Prvoj 'B' ligi, a nakon toga klub je u nekoliko sezona došao do županijskog ranga natjecanja.

Godine 2001. novoosnovani GOŠK 1919. probio se kroz niže rangove i stigao do Druge HNL gdje se zadržao četiri sezone. Nakon toga ispada u Treću ligu iz koje se nikad nije vratio.

Tijekom sezone 2014./15. započela je realizacija dugospominjanog spajanja dvaju dubrovačkih klubova, te su u ljeto 2016. klubovi napokon i službeno spojeni.
POZIVNICA

POZIVNICA PortalOko.hr

0 Komentara:

Komentiraj članak