Mladi Hrvati očarali legendarnog Srbina: 'To nema nitko'

Mladi Hrvati očarali legendarnog Srbina: 'To nema nitko'

Legendarni srpski košarkaš Zoran Savić i proslavljeni as splitske Jugoplastike danas je jedan od glavnih skauta za mlade igrače u Europi. Košarkaški talenti ne mogu pobjeći njegovom oku, a on smatra kako je Hrvatska najveća sila današnjice po pitanju nadolazećih igrača.
"Generacija koju danas ima Hrvatska naprosto je fantastična! Pogotovo generacije 1994. godišta i mlađe. Takve bisere nema nitko", izjavio je Savić i objasnio: "Odavno pratim Šarića i Hezonju. Njih dvojica, uz Bendera i Mazalina, vrlo brzo postat će predvodnici nove hrvatske momčadi. Šarić je već sada najbolja četvorka u Europi, Hezonja je pravi ubojica, bez problema može svakome zabiti 30, a Bender ima NBA fizikalije i znanje koje mu mora donijeti uspjeh."

Savić smatra da po talentu trenutno nitko nije ni blizu Hrvatske.

"Mladi hrvatski igrači talentiraniji su od srpskih! Znamo svi da talent nije presudan, ali je dobro da se razvijaju na pravi način. Važno je što je Šarić došao kod dobrog trenera, kod Dude Ivkovića. Imam dojam da je dosad često bio kod trenera koji su na njemu željeli graditi karijeru, da mogu reći da su oni izbacili Šarića. Njemu treba trener koji će ga usmjeriti, dati mu dodatno razumijevanje igre. Iako je i dosad odigrao na nevjerojatnoj razini."

"Hezonju pratim dugo, jako mi se sviđa. Trener Barcelone Pascual je iz moje agencije i često mi govori o Hezonji. On je oduševljen kako radi, kako se ponaša i odnosi prema obavezama. To je čisti talent u spoju s fantastičnim fizikalijama. Barcelona je odlična sredina za takve igrače, iako mislim da je prvu sezonu trebao odigrati izvan Barcelone. Zašto? Zato što bi, da su ga dali na posudbu u Manresu ili San Sebastian, ekipe koje se bore za opstanak, bio prvi strijelac lige! Kakav je strijelac, govori i to da je u stanju u prvoj jačoj utakmici nakon tri mjeseca zabiti 28 poena", zaključio je u razgovoru za Sportske novosti.

0 Komentara:

Komentiraj članak