Mladi Dubrovčanin stigao u Orlando: Ugovor spreman za Maria Hezonju!

Mladi Dubrovčanin stigao u Orlando: Ugovor spreman za Maria Hezonju!

Mladi Dubrovčanin Mario Hezonja, koji zbog obaveza u Barceloni s kojom je izgubio u finalu španjolske lige nije bio prisutan na NBA draftu, napokon je stigao u Orlando gdje će i službeno biti predstavljen novinarima te potpisati milijunski rookie ugovor.
Već nekoliko godina o atraktivnom Hezonji, koji je u veljači proslavio 20. rođendan, NBA skauti sve znaju. Konačna potvrda stigla je na nedavno održanom NBA draftu u New Yorku kada je kao peti izbor drafta završio u Orlando Magicu.

'Nisam mogao pratiti većinu sezone zbog obaveza u Barceloni. Čuo sam mnogo o igračima u Orlandu. Riječ je vrlo mladoj momčadi i nadam se kako ću brzo i lako prilagoditi novoj momčadi, kazao je Hezonja.

'Nismo ga doveli da osvaja natjecanja u zakucavanju i tricama, već se nadamo da će nam Mario pomoći da pobjeđujemo. On je super talentirani momak koji donosi puno dobrih stvari u naš klub. Odličan je šuter i posjeduje široki napadački arsenal. Uz sve to jako dobro se kreće na terenu te može igrati obranu zahvaljujući svojoj atletičnosti', kazao je glavni menadžer Rob Hennigan za službenu stranicu Orlando Magica.

Nedavno je Hezonjin agent Arn Tellem dogovorio i odštetu Barceloni od 1,6 milijuna eura uz dodatak kako bi, ako se Mario ikada bude vraćao u Europu došao – opet u Barcelonu!

'Mario je oduševljen što ga je izabrao Orlando i rekao mi je da ne može dočekati dolazak u novi klub kako bi što prije počeo raditi na novom poglavlju života', kazao je Tellem.

Mario je izabrao 'Jordanov' broj 23 na dresu, koji je jedno vrijeme nosio u Barceloni, a s obzirom da Orlando ima vrlo mladu momčad od njega se već u prvoj sezoni očekuje velik doprinos. Košarkaški analitičari prognoziraju kako će 202 cm visoki Hezonja igrato 20-ak minuta u prosjeku uz nekih 8-10 koševa po utakmici. S obzirom na to da Hezonja ima privatni ugovor s tvrtkom NIKE jasno je kako će bonus, koji će inkasirati, biti puno veći ako već u prvoj sezoni ubilježi igre kakve čelni ljudi kluba očekuju. Dakle, milijuni ga čekaju i samo ih treba uzeti!

'Od svih novaka na ovogodišnjem NBA draftu jedino Hezonja sposoban je pobijediti jednoga dana na All-Star vikendu u natjecanju u tricama i zakucavanju. A to dovoljno govori o kakvom se igraču radi', kazao nam je jedan NBA skaut koji ga ponekad voli u šali nazvati 'bijelim Kobeom Bryantom' zbog stila igre i slične građe kao zvijezde LA Lakersa.

Članak u cijelosti pročitajte OVDJE.

0 Komentara:

Komentiraj članak