Ministar Jovanović: Mladi imaju pravo znati čemu služi kondom

Ministar Jovanović: Mladi imaju pravo znati čemu služi kondom

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović je u ponedjeljak poslijepodne u Solinu u domu Zvonimir održao predavanje o uvođenju zdravstvenog i građanskog odgoja u osnovne i srednje škole u Hrvatskoj.
Odmah na početku predavanja Jovanović je naglasio da je mnogo razloga za uvođenje zdravstvenog odgoja u škole od prvog razreda osnovne do kraja srednje škole.


"Zdravstveni odgoj u školama je prije svega odgovor na trenutnu situaciju u društvu. Činjenica je da su obitelj i škola zakazale. Razina nasilja u društvu, zabrinjavajući porast raznih oblika ovisnosti, pretilost kod djece i druge negativne pojave vezane uz loše higijenske navike razlog su za uvođenje zdravstvenog odgoja. Zasad će se ta nastava održavati eksperimentalno prve dvije godine, a nakon toga, uvidom u rezultate, izvršit ćemo potrebne prilagodbe i uvesti taj predmet u redovnu nastavu", rekao je na skupu Jovanović.

On je naglasio da će se veći dio tog programa izvesti multidisciplinarno kroz već postojeće predmete. Posebno je istaknuo komentare u medijima da se na taj način seksualni odgoj na mala vrata uvodi u škole.0 Komentara:

Komentiraj članak