MIDSUMMER SCENE: Počinje jedini hrvatski festival na engleskom jeziku

MIDSUMMER SCENE: Počinje jedini hrvatski festival na engleskom jeziku

Posjetitelji Festivala uživat će u svjetskoj praizvedbi monodrame s elementima farse A Poor Player (Bijedan glumac), koju su njezini koautori Filip Krenus i Sean Aita podnaslovili kao melankomediju. Ona se izvodi 28 i 29. kolovoza te 1. i 2. rujna u Kazalištu Marina Držića.

Na radost brojne publike vraća se Midsummer Scene, omiljeni hrvatski Festival na engleskom jeziku. Brojni kulturni sadržaji za turiste koji su i dalje u velikom broju u Dubrovniku te domaću publiku izvrstan su nastavak izvrsne sezone te ponuda koja se ne odbija.

 

"Teška je godina iza nas, no ipak smo uspjeli održati sedmu sezonu Festivala. U našem programu imamo 2 različite predstave, izložbu i koncert. Predstava A Poor player je na suvremenom engleskom jeziku tako da će i domaća publika s lakoćom uživati u sadržaju. Španjolci koji nam dolaze imaju i hrvatski titl, a i sam autor Ivor Martinić sudjeluje u predstavi na hrvatskom jeziku!" - otkriva Darija Mikulandra Žanetić te dodaje: "Sretni smo da smo ove godine uspjeli organizirati Festival, nije ga bilo moguće održati za vrijeme Ivanja kao obično, niti na Lovrjencu pošto su budžeti ograničeni, no evo nas u predivnom Kazalištu Marina Držića na radost brojnih turista, ali i domaće publike koja jedva čeka ovakav međunarodni festival!"

 

Posjetitelji Festivala uživat će u svjetskoj praizvedbi monodrame s elementima farse  A Poor Player (Bijedan glumac), koju su njezini koautori Filip Krenus i Sean Aita podnaslovili kao melankomediju. Ona se izvodi 28 i 29. kolovoza te 1. i 2. rujna u Kazalištu Marina Držića.

 

"Predstava je o glumcu koji igrom slučaja dođe u Dubrovnik skočivši na krivi brod. Izvodi se na suvremenom engleskom, ali je začinjena šekspirijanskim citatima, aluzijama, odnosom Dubrovnika i Londona. Komedija, melankomedija, jer ima sjetnih elemenata. Interakcija s publikom bit će, vjerujem, jako dobra. Pozivam sve da dođu na jednu od četiri izvedbe!" 

 

Festival će 31. kolovoza predstaviti i izložbu Tragom priča iz davnine autora Zdenka Bašića koji je ujedno kostimograf, scenograf i video dizajner za predstavu A Poor Player. Španjolska verzija drame hrvatskog autora Ivora Martinića Bila bi šteta da biljke krepaju koja će posjetitelje zabavljati tematikom o prekidu ljubavne veze bit će izvedena 3. i 4. rujna.

 

"Festival završava 5. rujna najljepšim songovima iz kazališne i filmske glazbe u izvedbi sopranistice Danijele Pintarić i pijanista Darka Domitrovića!" - zaključuje producentica Festivala Jelena Maržić.

 

Ulaznice za sva festivalska događanja mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr te na blagajni Kazališta Marina Držića. Za ulazak na predstave i koncert vrijede ista epidemiološka pravila kao i za ostala kazališna događanja. Obavezno je nošenje maske te poštivanje predloženog rasporeda sjedenja.

 

Midsummer Scene je projekt TZ grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions London, a ovogodišnje izdanje je u suorganizaciji s Kazalištem Marina Držića. Brončani sponzor je Podravka.


28.08. – premijera na suvremenom engleskom jeziku, melankomedija „A Poor Player“, autori Filip Krenus i Sean Aita, režija Sean Aita, glumi: Filip Krenus 

29.08. -„A Poor Player“

31.08. - Zdenko Bašić – izložba  „Tragom priča iz davnine“ –foaje Kazališta Marina Držića, izložba ostaje otvorena do 05.09.

01.09. –„A Poor Player“

02.09 – „A Poor Player“

03.09. - Španjolska predstava s hrvatskim titlom “Seria una pena que se marchitaran las plantas“ / „Bilo bi šteta, da biljke krepaju”, autor Ivor Martinić

04.09. - “Seria una pena que se marchitaran las plantas“ / „Bilo bi šteta, da biljke krepaju”, autor Ivor Martinić 

05.09. - Koncert -„Over the Rainbow“ – music of stage and screen, najpoznatiji songovi iz mjuzikala i filmova, solistica Danijela Pintarić i pijanist Darko Domitrović 

 

Svi programi počinju u 20:30 h u KMD.

Izložba čije je otvorenje 31.08., može se posjetiti besplatno u foajeu kazališta svaki dan od 01.09.-05.09. u vremenu od 9-21h.

 

Cijena ulaznice za predstave je 120 kn, a za koncert 80 kn.

Ulaznice se mogu kupiti online na www.ulaznice.hr ili na blagajni Kazališta Marina Držića.

Radno vrijeme blagajne: 9-21h.

 

Rezervacije na telefon +385 20 321 088

E-mail: info@midsummer-scene.com

 

Detalji o programu na našem webu:

www.midsummer-scene.com

0 Komentara:

Komentiraj članak