MARLA IN FAIRY TALES: Modni editorijal namijenjen hrabroj i samouvjerenoj ženi

Marla In Fairy Tales nadahnuta je Grimmovim bajkama, te bajkama iz raznih krajeva svijeta. Marla kolekcija jesen/zima 2014. obiluje čipkom, detaljima s puno ručnog rada, kao i enigmatičnim krojevima i materijalima, koji su projekt i rad same dizajnerice u njenom ateljeu.
Puno reljefa, veza i prepleta stopilo se u bajkovitu priču o hrabroj i samouvjerenoj Marla ženi, koja u editorijalu ide u susret izazovima i pobjeđuje razne opasnosti u kojima su se našle junakinje najpoznatijih svjetskih bajki, od Rapunzel (Matovilka), Snjeguljice do Trnoružice. Njena Rapunzel oslobađa samu sebe od unutrašnjih borbi i strahova, znatiželjna Snjeguljica uživa u rizičnoj jabuci jer zna da joj ne može naštetiti. Misao “One bite and all of your dreams come true”otvara joj nove životne mogućnosti i uvećava samopouzdanje.

Marlina Trnoružica se ne plaši boli ni izazova, ali promišlja o rizičnim situacijama, neustrašiva Pepeljuga ne sanja o princu na bijelom konju već svojim trudom ostvaruje i živi svoj san. Ovim editorijalom Marla se prisjeća svog djetinjstva, kad je kao djevojčica čitala bajke, kao djevojka sanjarila i prisjećala se pouka iz njih a kao odrasla zrela žena pobjeđuje  nevolje i živi svoj san. Editorijal Marla In Fairy Tales podsjeća i na jednu poučnu quote, koja je njena vodilja: “Believe in ones self and take chances. Not let anything hold you back from achieving greater things, and finding who you are in life.

Lik Marla žene savršeno je utjelovila riječka make up artistica Iva Berišić. Editorijal “Marla in fairy tales” Spaja starine sa suvremenošću, poigravajući se punk elementima i izazovnim krojevima, te mistikom kasnog srednjeg vijeka. Kreacije i styling potpisuje dizajnerica Nives Stepinac Grgurić, fotografije Ratko Grgurić, make up i hairstyle Iva  Berišić.

0 Komentara:

Komentiraj članak