MARIJAN JE NAŠ KRALJ LOPOVA Ima 'samo' 700 kaznenih prijava!

MARIJAN JE NAŠ KRALJ LOPOVA Ima 'samo' 700 kaznenih prijava!

"Kući je iz zatvora došao 7. ožujka. Nije izdržao četiri mjeseca da nešto ne ukrade. Je li to vama normalno?!", negodovale su sestra i majka neslavnog hrvatskog “rekordera” Marijana Puhala (57) iz Jastrebarskog, piše 24sata.hr

I među “profesionalnim” lopovima Puhalo se izdvaja kao osobito živopisan lik. Prema riječima članova njegove obitelji, po zatvorima “hoda” već 42 godine, a s krađama je počeo još kao maloljetnik.

Početkom ožujka izašao je iz kaznionice nakon što je odslužio 15 godina zatvora, na koliko su objedinjene sve njegove pojedinačne presude, uglavnom zbog imovinskih delikata. Iza rešetaka je ponovno završio u subotu, 29. lipnja, zbog krađe vrijedne opreme koju je uzeo iz prostorija Kanala Ri u Rijeci.

- Nikad prije nismo imali ovakav slučaj. Znači, čovjek je ležerno ušetao u redakciju u sred dana, u 10.35. U svim prostorijama nalazio se netko, dok je u prostoriju snimatelja, u koju je on ušao, stalno netko ulazio i izlazio. No ni to ga nije omelo. Sa stolca na kojem se nalazio ruksak s opremom za javljanje uživo, vrijednom 100.000 kuna, otuđio je navedenu opremu i mobitel - kazao je Igor Rivetti, urednik riječkoga Kanala Ri.

Čim su primijetili krađu, sve su prijavili policiji te objavili snimku počinitelja s videonadzora.

Na snimkama se vidi kako Puhalo, odjeven u traperice i blijedozelenu majicu kratkih rukava, s torbicom oko pojasa, otvara vrata i ulazi u redakciju. Osvrće se desno pa lijevo.

Puhalo na snimkama djeluje kao da nije svjestan nadzornih kamera koje prate svaki njegov pokret. Zahvaljujući snimci, a moguće i materijalnim tragovima koje je ostavio na mjestu zločina, riječka policija je već sljedećeg dana identificirala počinitelja. Locirali su ga, navodno, u Puli.

Kako doznajemo, Puhalo nije bježao od odgovornosti. Istražiteljima je odmah priznao krađu te im rekao gdje je odbacio ruksak s opremom. Čini se da Puhalo nije imao pojma što krade. Nakon što je otvorio ruksak i unutra, umjesto novca, zlata i sličnih predmeta na kojima može lako i brzo zaraditi, ugledao specijaliziranu tehniku, shvatio je da s njom ništa ne može te je se vrlo brzo riješio.

Točan broj kaznenih prijava koje je Puhalo sakupio u dugogodišnjem stažu jučer se nije mogao doznati. Prema neslužbenim izvorima, riječ je o broju od oko 700, dok se sam Puhalo prije 15 godina pohvalio je uspio sakupiti 749 prijava. Je li “napuhao” broj ili mu policija nije uspjela sve dokazati, ne zna se, sigurno je da je 2004. godine, prema službenoj policijskoj evidenciji, imao njih “tek” 570. 

 Više pročitajte OVDJE.

 

 

0 Komentara:

Komentiraj članak