Maestro Ivo Pogorelić nastupio pred brojnom publikom u Kneževu dvoru (FOTO)

Jedan od najvećih klasičnih glazbenika današnjice, Ivo Pogorelić, nastupio je večeras u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara u Atriju Kneževa dvora.
Pred brojnom publikom maestro je izveo Haydnovu Sonatu u D-duru, Rondo a capriccio Ludwiga van Beethovena, Debussyjevu Pour le piano suitu te Rahmanjinove Glazbene trenutke u drugom dijelu koncerta.

Ivo Pogorelić glazbu je počeo učiti sa sedam godina, a naobrazbu nastavio na Konzervatoriju Ĉajkovski u Moskvi. Nakon debija 1981. u newyorškom Carnegie Hallu bilježitrijumfalne nastupe u prestižnim koncertnim dvoranama diljem svijeta i nastupa s vodećim svjetskim simfonijskim orkestrima. Svugdje i uvijek kada nastupa, Pogorelićeve zadivljujuće interpretacije potvrđuju originalnost njegova talenta i intelekta. 

Pretposljednji put Pogorelić je na Igrama nastupio 2011. godine što je nakon 26 godina pauze bio njegov veliki povratak na Igre praćen nevjerojatnim interesom publike, baš kao što je slučaj bio s koncertom lani, a  i ove godine jer je Knežev dvor bio dupkom pun onih koji su željni njegove glazbe.

0 Komentara:

Komentiraj članak