Mađarska novinarka koja je udarala izbjeglice  iznijela  svoju stranu priče

Mađarska novinarka koja je udarala izbjeglice iznijela svoju stranu priče

Petra Laszlo, kamermanka mađarskog N1TV-a koja je postala poznata nakon što je udarala izbjeglice, najavila je tužbu protiv Facebooka i jednog od izbjeglica koje je napala.
U razgovoru za ruski portal Izvestia, Laszlo kaže da će tužiti Facebook jer su odbili ukloniti prijeteće grupe dok su brisali grupe što su joj pružale potporeu. Drugu tužbu najavila je protiv Osame Abdul Muhsina, jednog od sirijskih izbjeglica koje je udarala. “Promijenio je svoje svjedočanstvo, zato što je izvorno krivio policiju”, tvrdi Laszlo.

Podsjetimo, mađarska kamermanka, inače zaposlenica nacionalnog TV programa N1TV, dobila je otkaz nakon što je video cijelog incidenta na Twitteru objavio Stephan Richter, reporter njemačkog RTL-a. Na objavljenim snimkama, zabilježena je

Laszlo kako udara mlađu ženu te spotiče prije spomenutog Abdul Muhsina.

Laszlo ponudila ispriku

Laszlo se ispričala i rekla: “Ja sam samo nezaposlena majka dvoje male djece koja je donijela krivu odluku i zbog toga mi je istinski žao”.

Ovako je taj kratki susret izgledao iz kuta mađarske novinarke.

N1TV, koje se povezuje s krajnje desnom strankom Jobbik, u priopćenju javnosti nakon incidenta objavio je da je ponašanje njihove zaposlenice “neprihvatljivo”, i da će odmah prekinuti radni odnos.

Mađarsko tužiteljstvo trenutno provodi kriminalnu istragu protiv Laszlo, a ona je rekla da će pokrenuti tužbe nakon što se dovrši taj postupak. “Moj muž želi dokazati moju nevinost. Njemu je to sad pitanje časti”, rekla je Laszlo.

Abdul Muhsin u Španjolskoj, Laszlo u Rusiji

Abdul Muhsin u međuvremenu je otišao u Španjolsku i dobio posao u španjolskoj državnoj nogometnoj akademiji.

“Razmišljamo o Rusiji i mislim da ćemo početi učiti ruski. Trenutno nam je iznimno važno da napustimo Mađarsku”, završava Laszlo razgovor te najavljuje preseljenje u Rusiju zato što se ne osjećaju sigurnima u Mađarskoj.

0 Komentara:

Komentiraj članak