LOŠ TJEDAN U PROMETU: Pet prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su tri osobe teže i šest osoba lakše ozljeđeno

LOŠ TJEDAN U PROMETU: Pet prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su tri osobe teže i šest osoba lakše ozljeđeno

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 570 represivnih mjera.

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su tri osobe teže i šest osoba lakše ozljeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su dvijeprometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 570 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 318 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 59 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 20 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 18 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 34 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 35 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Metkoviću

Najveća koncentracija alkohola od 1,41 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 13. ožujka, 27-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka u Metkoviću, u ulici Ivana Gundulića, počinio prekršaje nepropisnog skretanja, vožnje u suprotnom smjeru i nepoštivanja znaka službene osobe.

Vozač je isključen iz prometa, zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te mu je izdan obavezni prekršajni nalog u iznosu od 10.380,00 kuna. Također, izdana mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseca.

 

Najveća novčana kazna izrečena je u Dubrovniku

Najveća novčana kazna od 19.880,00 kuna izrečena je 27-godišnjem vozaču osobnog vozila, koji je u večernjim satima 8. ožujka, prilikom redovne kontrole prometa, zaustavljen dok je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 0.75 g/kg te kod sebe nije imao vozačku dozvolu.

Nakon zaustavljanja, vozač je podvrgnut preliminarnom testiranju na opojna sredstva u organizmu i tom prilikom mu je utvrđen pozitivan test na opojne droge, a nakon kojeg se odbio podvrgnuti uzimanju krvi i urina radi daljnje analize.

Također, kod spomenutog 27-godišnjaka policijski službenici su pronašli manju količinu droge amfetamina.

Osim spomenute novčane kazne vozaču je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

 

0 Komentara:

Komentiraj članak