Recept traži izdašnost sastojka, stoga ne štedite na njima. Naravno da ovo nije dijetalna delikatesa ali je puno bolja od kupovnih industrijskih namaza koji sadržavaju hidrogenizirane masti, margarin, previše šećera, a premalo čokolade i lješnjaka te gomilu emulgatora, stabilizatora i ostalih sumnjivih satojaka…
Možete je mazati na kruh, stavljati u palačinke, kolače, ali ipak mnogi tvrde da ju je najbolje jesti – žlicom 
Sastojci
- 150 ml punomasnog mlijeka
- 300 grama smeđeg šećera
- vanilija prah
- 200 grama maslaca
- 400 grama mlijeka u prahu ili kondenziranog mlijeka
- 100 grama tamne čokolade
- 100 grama pečenih lješnjaka
Priprema
U lonac staviti mlijeko i šećer. Sve zajedno zagrijati dok se šećer ne otopi. Smeđi šećer će dati blagi karamel okus.
Maknuti s vatre i ostaviti da se prohladi.
U dobivenu smjesu umiješati maslac, kondenzirano (ukuhano) mlijeko ili mlijeko u prahu te vanilija prah.
Dobro izmiješati pa podijeliti na dva dijela.
Na pari otopiti čokoladu pa dodati u jedan dio (tamni dio).
U drugi dio dodati sitno mljevene pržene lješnjake (svijetli dio).
Istovremeno ulijevati obje smjese, svaku na svoju stranu u staklenku pa poklopiti.
Držati na suhom i hladnom mjestu