Livio Badurina, Nikša Butijer i Jelena Miholjević plešu "KOLO"

Livio Badurina, Nikša Butijer i Jelena Miholjević plešu "KOLO"

KOLO je koreografski rad Petre Hrašćanec i Saše Božića inspiriran hrvatskim tradicionalnim plesovima i običajima. Počiva na pitanju jesu li i kako drevni narodni običaji uopće preživjeli kao popularni fenomeni suvremenosti.

Umjetnička organizacija de facto u koprodukciji s ansamblom LADO gostuje u Kazalištu Marina Držića 9. lipnja od 20 sati s plesnom predstavom "KOLO".

Igraju: Livio Badurina, Nikša Butijer, Ema Crnić, Jelena Miholjević, Una Štalcar Furač, Boris Barukčić, Lana Hosni i Klara Kašnar.

KOLO je koreografski rad Petre Hrašćanec i Saše Božića inspiriran hrvatskim tradicionalnim plesovima i običajima. Počiva na pitanju jesu li i kako drevni narodni običaji uopće preživjeli kao popularni fenomeni suvremenosti. Posebnost Kola je i sudjelovanje vrlo različitih izvođača: glumaca, plesača i folklornih umjetnika. Predstava istražuje nemogući i apsurdni napor da svi ti različiti umjetnički izrazi, utjelovljeni u drugim i drugačijim tijelima stvore zajedništvo koje reprezentira prvobitnu folklornu zajednicu.

Također ovaj tjedan se po posljednji put u kazališnoj sezoni na Veliku Scenu vraća "Sinjorina Estera" 10. & 11. lipnja u izvedbi Glorije Šoletić prema tekstu Matka Sršena, a u režiji Lee Anastazije Fleger. Rezervacije su moguće na e-mail: blagajna@kmd.hr // Online prodaja: ulaznice.hr

0 Komentara:

Komentiraj članak