Lindsey Vonn objavila kraj karijere (FOTO)

Lindsey Vonn objavila kraj karijere (FOTO)

Najuspješnija skijašica svih vremena amerikanka Lindsey Vonn objavila je danas na svojim društvenim mrežama kako će nakon utrka spusta i superveleslaloma na Svjetskom prvenstvu u Aareu 5. i 9. veljače završiti svoju skijašku karijeru. U objavi je objasnila kako njeno tijelo nakon višestrukih ozljeda oba koljena, gležnja, leđa i ruke više ne može podnositi napore ovog sporta, zahvalila se svim suradnicima i obožavateljima na potpori tijekom 19 godina koliko se natjecala u Svjetskom kupu.
Lindsey Vonn jedna je od rijetkih koja je pobijedila u svih pet disciplina svjetskog kupa. Rekorderka je po broju osvojenih kristalnih globusa (20) što je više i od bilo kojeg muškog skijaša. U svjetskom kupu pobijedila je 82 puta, a na postolje se penjala 137 puta što su također apsolutni rekordi u ženskom skijanju. Sedmerostruka je osvajačica medalja na svjetskim prvenstvima (od toga 2 zlata) te trostruka osvajačica olimpijskih medalja (jedno zlato, dvije bronce) te je najstarija osvajačica olipijskog i svjetskog odličja, drži rekord i po najviše osvojenih top 10 plasmana kao i pobjeda na istom skijalištu (18 u Lake Louisu) čija se staza od prosinca zove Lake Lindsey. Četverostruka je osvajačica svjetskog kupa te posljednja skijaška velikanka koja je u i danima dok je nisu zapratile ozljede skijala apsolutno sve utrke Svjetskog kupa u svih pet disciplina, što danas više ne radi ni jedna skijašica. Godine 2011. osvojila je nagradu Laures poznatiju kao sportski Oscar za najbolju žensku sportašicu.

Ova Amerikanka  definitvno je proteklo desetljeće skijanja obilježila svojim imenom te ostavila veliki trag u svijetu sporta,  te će isto tako ostaviti i veliku prazninu nakon svog odlaska.

Brojni skijaši, skijašice te obožavatelji ovog sporta istaknuli su kako je Vonn ne samo najuspješnija skijašica svih vremena već i jedna od najvećih sportašica današnjice te kako će trag koji je ostavila u svijetu skijanja biti još dugo prisutan.

 

Stijepo Obradović

Foto : Facebook Lindsey Vonn

Lindsey Vonn

Lindsey Vonn Lindsey Vonn/ Facebook

Lindsey Vonn

Lindsey Vonn Lindsey Vonn/ Facebook

Lindsey Vonn

Lindsey Vonn Lindsey Vonn/ Facebook

Lindsey Vonn

Lindsey Vonn Lindsey Vonn/ Facebook

0 Komentara:

Komentiraj članak