LICE GODINE Dubrovkinja Mara Bergam organizira natjecanje

LICE GODINE Dubrovkinja Mara Bergam organizira natjecanje

Lice Godine i The Best Model of Croatia se održavaju od 2000. godine u Splitu. Vlasnik ta dvaju izbora je Don Mateo Media – Mateo Brekalo koji svake godine glavni izbor održava u Splitu na raznim lokacijama, a proteklih zadnjih godina izbor se održava u hotelu Park.
Što se tiče organizacije izbora na području Zagreba i Zagrebačke županije natjecateljice i natjecatelji koji osvoje neku ove četiri titule ulaze u finalni izbor koji je u listopadu u Hotelu Park u Splitu. Ovogodišnji izbor u Zagrebu, Lice Godine Zagreb i The Best Model of Zagreb održava se u Hugo`s lounge baru.

Ovogodišnja organizatorica natjecanja u Zagrebu je Dubrovkinja Mara Bergam koja se prošle godine natjecala i osvojila titulu Miss fotogeničnosti koja je za Dubrovački dnevnik otkrila nešto više o samom natjecanju.
"Na izboru sam sudjelovala u listopadu 2017.godine te sam osvojila titulu Miss Fotogeničnosti Hrvatske u kategorji Lice Godine. Ovo je bilo moje posljednje natjecanje, jer zbog obaveza na poslu nemam se vremena baviti toliko često modelingom. No, pružila mi se prilika tako što mi je Mateo Brekalo, vlasnik lincence, omogućio da organiziram izbor za djevojke i dečke koji se žele natjecati i okušati u svijetu mode. Mislim da sam ja više uzbuđena nego li natjecatelji, ipak je bilo mnogo posla oko organizacije. Trebalo je naći sponzore, djevojke i dečke, dizajnere, osmisliti program i pronaći adekvatan prostor. Za mene je ovo bio veliki izazov koji sam rado prihvatila", kazala je Mara Bergam dodavši kako se izbor približava nastoji kandidatima olakšati koliko god može.

"Kako je na izborima, a to znam iz vlastitog iskustva, problem uvijek s kupaćim kostimima, pogotovo djevojkama, odlučila sam da natjecatelji nose vlastiti kupaći kostim. Svatko od njih zna, a pogotovo djevojke, koji kupaći kostim najbolje ističe njihovo tijelo i što im je ugodnije nositi", smatra Mara Bergam te dodaje kako "bez obzira koju lentu osvojili, natejcateljima se uvijek pruža mogućnost u svijetu mode".

"Njihov jedini zadatak je da budu nasmijani pred publikom i žirijem, te da sešto bolje prošetaju na pisti. Nikad nisam očekivala da ću dobiti ovakvu ponudu da organiziram izbor, da mi je to netko rekao prije par mjeseci, ne bih povjerovala, vjerojatno bi se samo nasmijala. Ali nakon što sam sudjelovala u organizaciji modne revije The Fashion Beats u Zagrebu, sad sam organizirala ovaj izbor, ali ovdje je mnogo više posla, a pogotovo kad radite sami", poručila je organizatorica natjecanja Lice Godine Zagreb i The Best Model of Zagreb.
Izbor se sastoji natjecateljica za Lice Godine (visina nije važna kako bi djevojke mogle sudjelovati), a The Best Model of Croatia ima djevojaka i dečkiju koji se natječu na titulu najboljeg.

Lice Godine i The Best Model of Croatia ima titule kao što su:
1. Pobjednik/pobjednica
2. Prva pratnja
3. Druga pratnja
4. Miss/Mister fotogeničnosti

Lice Godine je kategorija gdje sudjeluju samo djevojke i kao što kaže sam naziv bitno je lice djevojke, a visina i ostale proporcije koje bi model trebao imati ne dolaze toliko u obzir.

The Best Model je kategorija gdje sudjeluju djevojke i dečki. Visina je bitna, a minimalna visina koja dolazi u obzir iznosi 170cm. Djevojke i dečki trebaju imati lijepu liniju tijela, ne traže se strogo mjere modela, kod ove kategorije također je bitan hod natjecatelja i poziranje ispred fotoobjektiva.

Izbor svim kandidatima pruža mogućnost da se okušaju u svijetu ljepote i mode. Dosadašnje pobjednice su surađivale u raznim modnim kampanjama, glazbenim spotovima, statiranjima, imali fotoshootinge i revije, te dobili ponudu u inozemnim modnim agencijama. (Primjer : Ana Brajčić The Best Model of Croatia 2016 – sudjelovala je na izboru i dobila nakon toga ponudu u Španjolskoj modnoj agenciji First Model Agency gdje je i dalje tamo). Bez obzira kakav plasman kandidati postigli na izboru, svima im se otvori prilika za surađivanje u svijetu mode. Ovaj izbor može im samo biti spenica više u njihovom životu, piše Dubrovački dnevnik.

0 Komentara:

Komentiraj članak