Libertasov vozač autobusa udario kolegicu na Pilama

Libertasov vozač autobusa udario kolegicu na Pilama

Fizički obračun vozača dubrovačkog javnog prijevoznika Libertas se dogodio prošli tjedan. Vozač je fizički nasrnuo na svoju kolegicu, zaposlenicu Libertasa, koja je bila u smjeni na šalteru na Pilama.

Prema neslužbenim informacijama, vozač je od kolegice tražio vodu, a ona mu je odgovorila da uzme sam. Nakon njenog odgovora, vozač je fizički nasrnuo na djelatnicu te je udario

O događaju su saznali i u Upravi Libertasa te su djelatniku uručili izvanredni otkaz.

Sramota radničkog vijeća

Osim što je dovoljan samo primitivan čin fizičkog sukobljavanja, posebno napada na nježniji spol, i to u centru Grada pred građanima i turistima, jednako je sramotno i radničko vijeće koje očito smatra kako je otkaz radniku koji je udario kolegicu - neopravdan.

Prema saznanjima Dubrovačkog dnevnika Radničko vijeće Libertasa nije dalo suglasnost na navedeni otkaz, zbog čega smo za očitovanje kontaktirali predsjednika Radničkog vijeća, Srđana Radišića.
“Radničko vijeće nije dalo suglasnost za otkaz vozaču zbog navedenog slučaja, jer smo smatrali da bi sve činjenice trebalo dodatno provjeriti uz širu dokumentaciju vezanu za slučaj. S obzirom na to da nije nikada prijavljen ovaj napad na osobu, smatrali bi da se trebalo podrobnije ispitati cijeli slučaj, pa i medicinska dokumentacija”, pojašnjava Radišić.

Na pitanje je li navedeni djelatnik Libertasa imao do sada slične ili bilo kakve incidente u firmi, Radišić odgovara kako po njegovom saznanju, u Libertasu, ovaj vozač do sada nije imao nikakve incidente, no dodaje kako ne može govoriti niti tvrditi za bilo što izvan posla.

“To je uredan i stručan čovjek”, naglašava Radišić, no na pitanje je li se sankcionirani djelatnik za vrijeme zaposlenja u Libertasu bavio i platformskih prijevozom, odnosno Uberom, odgovara kako ne zna.

0 Komentara:

Komentiraj članak