"Lektirni tjedan" u Kazalištu Marina Držića

"Lektirni tjedan" u Kazalištu Marina Držića

Kazalište Marina Držića nastavlja s predstavama za djecu i mlade, a ovoga tjedna na repertoaru su čak dva 'lektirna naslova'!
"Tri žene" u produkciji Tigar Teatra zaigrat će 1. travnja u 20 sati, a tekst Vedrane Klepice režirao je Roberta Raponja. Već dan poslije - 2. travnja u 20 sati na rasporedu je "Hamlet - evidencija zločina jedne monarhije" u režiji Livije Pandur.

Dramski omnibus 'Tri žene' koncentrira se na život i rad vjerojatno tri najvažnije spisateljice ovih prostora s prijelaza 19. na 20. stoljeće – Marije Jurić Zagorke, Ivane Brlić Mažuranić i Dragojle Jarnević. Ove značajne književnice nisu samo relevantne pojave na domaćoj književnoj sceni. One su dug čije utjecaje sasvim sigurno živimo još i danas. U predstavi igraju: Blanka Bart, Helena Minić Matanić i Tatjana Bertok Zupković.

"Hamlet - evidencija zločina jedne monarhije" je komad Tibora Hrsa Pandura i Livije Pandur prema dramama "Dan umorstava u povijesti o Hamletu" Bernarda-Marie Koltèsa i "Hamlet" Williama Shakespeara. Ova suvremena adaptacija kultnog teksta na Velikoj Sceni uprizorena je s četira lica - Ofelija (Marija Šegvić), Hamlet (Nikša Arčanin), Gertruda (Mirej Stanić) i Klaudije (Zdeslav Čotić).

Rezervacije za sve izvedbe su moguće na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: blagajna@kmd.hr // Online prodaja: ulaznice.hr // kmd.hr
 

0 Komentara:

Komentiraj članak