Kuvajtski investitor gradi najveći zabavni park u regiji

Kuvajtski investitor gradi najveći zabavni park u regiji

Zabavni park će između ostalog imati roller coaster, tzv. vlak smrti, padajući toranj, panoramski točak, klizalište, karting, sobu digitalnih iluzija, …

Tvrtka Bosna u očima Gulfa iz Sarajeva, iza koje stoji investitor iz Kuvajta, planira izgradnju zabavnog parka koji će biti najveći u Bosni i Hercegovini, ali i regiji.
Zabavni park će između ostalog imati roller coaster, tzv. vlak smrti, padajući toranj, panoramski točak, klizalište, karting, sobu digitalnih iluzija, kuglanu i arkadne video igre. Projekt će biti realiziran na području Kantona Sarajevo na površini od 30.000 četvornih metara.
U tijeku su pregovori s različitim razinama vlasti s ciljem realizacije projekta, a vrijednost ulaganja je oko 15 milijuna eura, piše Klix.ba.
U zabavnom parku je planirano i zapošljavanje gotovo 200 radnika te će značajno doprinijeti razvoju lokalnih zajednice i obogaćivanju turističke ponude BiH.
Hamad Alajmi, direktor Bosne u očima Gulfa, rekao je da redovito sudjeluje u projektima podrške lokalnim zajednicama u BiH te da je uvidio turistički potencijal države u koju ulaže velike napore, od promocije do gradnje infrastrukture.

Kako doznaje portal, već postoji lokacija koja je predložena za smještaj zabavnog parka te će u izgradnji sudjelovati domaće i strane tvrtke.

U razgovoru za Klix.ba rekao je da dnevno gotovo 20 milijuna pratitelja na društvenim mrežama, koje on vodi, vidi ljepote BiH koje promovira te da mnogo njih svakodnevno dolazi u posjet zemlji.

“Uvjeren sam da je BiH skriveni biser u koji vrijedi ulagati. Bosanci i Hercegovci su vrijedan, srdačan i gostoprimljiv narod, a posebno me se dojmilo to što gdje god dođemo, iako me ne poznaju, pozivaju i dolaze na kavu”, dodao je Alajmi.

Kako doznaje portal, već postoji lokacija koja je predložena za smještaj zabavnogparka te će u izgradnji sudjelovati domaće i strane tvrtke.

 

0 Komentara:

Komentiraj članak