KREĆE NAJATRAKTIVNIJA KOŠARKAŠKA LIGA NA SVIJETU: Hezonja i Bogdanović plijene pažnju, Rudež i Dukan čekaju priliku

KREĆE NAJATRAKTIVNIJA KOŠARKAŠKA LIGA NA SVIJETU: Hezonja i Bogdanović plijene pažnju, Rudež i Dukan čekaju priliku

Večeras će na američkom kontinentu početi 70. sezona najatraktivnije košarkaške lige na svijetu. Već 10 godina Hrvatska nije imala četiri predstavnika u NBA-u. Prošlogodišnjim rookieima Bogdanoviću i Rudežu, sada su se pridružili Hezonja i Dukan.
Mario Hezonja osvojio je američke medije još ljetos na prvoj konferenciji za novinare novog kluba Orlando Magica. Atleticizmom i atraktivnim potezima privlači pažnju mnogih, a trener Scott Skilles dao mu je dosta prilika u pripremnim utakmicama. Osim snažnog karaktera i dobrog šuta ovogodišnji 6. pick na draftu pokazao je i sposobnost korisnog asistiranja. U klubu su iznimno zadovoljni njegovim radom i napretkom koji pokazuje iz dana u dan. Priliku za prve službene minute NBA sezone imat će već sutra navečer kada Orlando dočekuje Washington Wizardse.

Bojan Bogdanović s Brooklyn Netsima ulazi u svoju drugu sezonu NBA lige. Prošle je godine imao više uspona i manje padova što mu je na kraju donijelo mjesto u drugoj najboljoj momčadi novaka. Obzirom na ozljede koje su ga mučile u posljednje vrijeme trener Lionel Hollins da mu je puno minuta za uigravanje u predsezonskim utakmicama, a Bojanova forma rasla je iz susreta u susret. Netsi priželjkuju svoje mjesto u doigravanju, a Bogdanovićeva uloga u toj misiji mogla bi biti velika obzirom na izostanak Derona Williamsa. Prvu utakmicu igrat će u noći s 28. na 29. kada u goste stižu Chicago Bullsi.

Damjan Rudež također ulazi u drugu sezonu, no s novim klubom. Prošlogodišnji Indiana Pacersi uključili su ga u razmjenu kojom je završio u Minnesota Timberwolvesima. U novom klubu ima veliku konkurenciju na svojoj poziciji, no ako je suditi po pripremnim utakmicama uspješno se bori za pristojnu minutažu na terenu. Kakva će ona biti na prvom gostovanju sezone vidjet ćemo kod LA Lakersa 28. navečer.

Duje Dukan najveće je hrvatsko iznenađenje u NBA. Za profesionalni ugovor sa Sacramento Kingsima izborio se kroz ljetnu ligu u koju je stigao kao američki sveučilišni doprvak s Wisconsima. Kao i Rudež, vodit će veliku borbu za minute na svojoj poziciji visokog krila. Uzbuđeno iščekuje početak sezone, a prve čari igranja među najboljim košarkašima svijeta osjetit će sutra protiv LA Clippersa.

0 Komentara:

Komentiraj članak