KOŠARKAŠICE RAGUSE "Silna nam je želja da ostvarimo u Gospinom polju naš drugi san"

KOŠARKAŠICE RAGUSE "Silna nam je želja da ostvarimo u Gospinom polju naš drugi san"

Košarkašice Raguse prošli vikend osvojile su prvi trofej.
Ekipa Ženskog košarkaškog kluba Ragusa pobjednice su Kupa 'Ružica Meglaj Rimac'. Svladale su košarkašice Šibenika 69:61 u finalnom dvoboju koji je igran na splitskim Gripama i tako ostvarile povijesni uspjeh za klub donijevši u Dubrovnik pobjednički pehar Kupa.
 
Djevojke predvođene trenericom Cvetanom Matić i pomoćnom trenericom Almom Majstorović još uvijek su pod utjecajem euforije i primaju čestitke za povijesni uspjeh kluba.
 
- Nisam bila ni svjesna situacije tako da još uvijek slažemo dojmove. Zbilja smo jako zadovoljne uspjehom, ovo je naše povijesno ostvarenje jer to smo sanjali, željeli i pripremali se, osobito u zadnje dvije godine - govori trenerica Cvetana Matić te dodaje kako je ovaj trofej značajan jer je prvi u povijesti kluba koji je osnovan 1994. godine.
 
Rad, sklad u ekipi, prijateljstvo i želja za dokazivanjem i uspjehom su formula izvrsnih rezultata košarkašica Raguse što otkriva njihova trenerica koja djevojke trenira od samih početaka kluba koji je osnovan 1994. godine. Do sad je radila samo s mlađim dobnim uzrastima, a ovo joj je druga seniorska samostalna sezona, a do ovog uspjeha nisu ostvarivale neki značajniji seniorski trofej.

Carmen Miloglav: Do zadnje sekunde nisam bila svjesna
- Uvijek smo bile na granicama i sve ove generacije su sigurno priželjkivale uspjeh tako da vjerujem kako je svima drago što je ovo iza nas. Ipak utakmice idu dalje i već ovoga vikenda imamo dva važna nastupa s kojima potvrđujemo poziciju na ljestvici i više nas nitko ne može dostići. Silna nam je želja da ostvarimo u Gospinom polju naš drugi san - kazala je trenerica za Dubrovački Dnevnik.

Djevojke su bile pod velikim pritiskom jer su bile svjesne kako im je utakmica sa Šibenikom od velike važnosti.
- Dvije godine smo bez poraza, uvijek smo bile bolje od drugih, ali nikako da stigne ta nagrada i da nešto osvojimo pa da ljudima možemo konkretno pokazati koliko vrijedimo jer ipak svi cijene trofej i medalju. Bilo nam je teško, svi su nekako svi bili protiv nas, bio im je cilj 'skinuti' nas s prve pozicije na ljestvici zbog čega smo ljudima išle na živce... Uspjele smo na kraju dobiti najtežu utakmicu u sezoni - kazala je s ponosom Carmen Miloglav.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

0 Komentara:

Komentiraj članak