Korisnici Vibera i WhatsAppa ne nasjedajte na ove poruke!

Korisnici Vibera i WhatsAppa ne nasjedajte na ove poruke!

Proteklih dana brojni korisnici WhatsAppa i Vibera dobili su poruke u kojima su upozoreni da počinje naplata korištenja ovih servisa.
Tijekom proteklih nekoliko dana brojni korisnici Vibera i WhatsAppa dobili su poruke u kojima ih se upozorava da će uskoro (za WhatsApp već od ove subote) početi naplata ovih popularnih servisa za komunikaciju.

U lažnim porukama stoji da, ako korisnici i dalje žele besplatno koristiti ove aplikacije, oni tu poruku upozorenja moraju poslati najmanje deset ili dvadeset osoba iz adresara koji koriste ove servise. S obzirom na veliku popularnost i veliki broj korisnika WhatsAppa i Vibera, brojni su korisnici u Hrvatskoj, ali i u nekim zemljama regije počeli slati ove poruke svim osobama iz adresara te se brzo proširila vijest kako počinje naplata ovih servisa.

No, kao i u brojnim slučajevima do sada, riječ je o prijevari i lažnim porukama te niti na društvenim mrežama niti na internetskim stranicama Vibera i WhatsAppa nema nikakvih podataka o skorašnjem početku naplaćivanja korištenja njihovih usluga. Ako ste dobili ovakve poruke ignorirajte ih i nemojte ih prosljeđivati dalje, prenosi dnevnik.hr

Slične lažne poruke širile su se internetom i ranije – vjerojatno najpoznatije su bile prijevare vezane uz naplatu korištenja Facebooka i zaštite privatnosti kada su news feedovi ove mreže bili prepuni statusa koje su ljudi 'morali' objaviti kako bi mogli nastaviti koristiti Facebook besplatno, odnosno kako bi zaštitili sadržaj na njemu.

Inače, Viber je besplatan za korištenje svim korisnicima, dok je WhatsApp besplatan za korištenje prvu godinu dana, nakon čega je potrebno platiti 99 centi za godišnju pretplatu.

0 Komentara:

Komentiraj članak