Konačno i službeno dostupna BitTorrentova aplikacija za potpuno sigurno dopisivanje

Konačno i službeno dostupna BitTorrentova aplikacija za potpuno sigurno dopisivanje

BitTorrent je nadogradio i službeno predstavio novu uslugu. Uveli su Bleep, uslugu sigurnoga razmjenjivanja poruka, koji je dostupan na iOS-u, Androidu, Windowsu i Macu. Poruke na Bleepu imaju i opciju samouništenja nakon čitanja, nešto slično kao što je dostupno i na Snapchatu.

Nadogradnja omogućava korisnicima besplatne glasovne pozive i spremanje ključeva za dešifriranje na samom uređaju, umjesto na drugim spremištima, koja su lako dostupna hakerima. Ukoliko se odabere način samouništenja poruke, ona će nestati 25 sekundi nakon što je poslana. Bleep nudi i zaštitu od spremanja slike zaslona, bolje znanog kao screenshot. Korisničko ime kontakta ne vidi se kad pokušavate spremiti sliku zaslona.

Ime osobe s kojom razgovarate možete vidjeti ukoliko pritisnete ikonu oka. Međutim, pritiskom na tu ikonu zamagljuje se tekst poruke, što osigurava korisnika od potencijalno inriminirajućih screenshotova.

Vrlo siguran način dopisivanja

Pre-alfa verzija ove usluge u srpnju je prošle godine bila dostupna za korisnike Windowsa. Za Androidove i Macove korisnike bila je dostupna u rujnu. Bleep za registraciju korisničkog računa, za razliku od mnogih sličnih usluga i aplikacija, nije tražio osobne podatke. Doduše, može se dodati broj mobitela ili email adresa, kako biste se lakše povezali s prijateljima koji već koriste uslugu. Jedina informacija koju službeno trebate unijeti u aplikaciju vaš je nadimak.

Bleep je jedna od sigurnijih aplikacija ovoga tipa. Mnoge druge imaju veći bazu korisnika, više različitih funkcija ili veći broj raznih naljepnica, ali ovolikom se razinom sigurnosti zasigurno ne mogu pohvaliti. Iz BitTorrenta kažu kako je zapravo “gotovo nemoguće otkriti tko je u koje vrijeme s kime razgovarao”, prenosi The Verge.

Većina aplikacija i usluga za dopisivanje koriste servere kompanije u čijem su vlasništvu ili koja ih je napravila i prilikom toga ostavljaju metapodatke, Bleep šalje komunikaciju izravno između korisnika. Korisna je to značajka u vremenu u kojem živimo, kad različite golišave fotografije, povjerljivi mailovi ili poruke kolaju internetom i vrlo se lako mogu zloporabiti.

0 Komentara:

Komentiraj članak