Koliko bi muškarac  trebao ‘izdržati’ u seksu?

Koliko bi muškarac trebao ‘izdržati’ u seksu?

Pola sata? 10 minuta? Koliko bi seks zapravo trebao trajati tj. koliko bi muškarac morao ‘izdržati’ u krevetu i mora li uopće vrijeme biti faktor prema kojem se mjeri uspješnost seksualnog odnosa? Upravo je izdržljivosti muškaraca ono čime se frajeri, ali i njihove partnerice vole pohvaliti
Po pitanju izdržljivosti muškaraca tijekom seksualnog odnosa puno je nesporazuma i očekivanja, ali zato nam je znanost dala ‘brojke’ po kojima bismo se mogli voditi.

Za većinu muškaraca seks traje kratko.

Od trenutka penetracije do orgazma kod muškaraca ne prolazi puno vremena i prema većini istraživanja muškarci u krevetu ‘traju’ između 4 i 7 minuta, maksimalno 10. To je pak za većinu žena prekratko.
Stručnjaci smatraju kako je prava ‘mjera’ između 7 i 13 minuta. Prema mišljenju seksualnih terapeuta, ovo je poželjno vrijeme trajanja seksualnog odnosa od trenutka penetracije. Sedam minuta je adekvatan, a 13 minuta željeni rezultat.
Za kvalitetan seksualni odnos zadovoljavajuće duljine stručnjaci savjetuju:

1. Ne ignorirajte predigru.

Većina žena smatra kako bi predigra trebala dulje trajati dok je muškarci često ignoriraju. Nježno podsjetite svog partnera kako je i ona važan dio seksualnog odnosa.

Dok su muškarci vizualni tipovi i dodir im često uopće nije potreban, žene ipak preferiraju stimulaciju dodirom i ona će ih maksimalno uzbuditi.

2. Probudite svoju pustolovnu stranu.

Svaki par u svoj seksualni život mora uključiti što više fleksibilnosti i mašte jer će tako seks biti najbolji, ali i trajati dulje od prosjeka.

0 Komentara:

Komentiraj članak