KOJA SRAMOTA, KOJA UVREDA ZDRAVOG RAZUMA Duka: Novinari su urbaniji i obrazovaniji dio društva i logično je da su većinom bili protiv

KOJA SRAMOTA, KOJA UVREDA ZDRAVOG RAZUMA Duka: Novinari su urbaniji i obrazovaniji dio društva i logično je da su većinom bili protiv

Predsjednik HND-a Zdenko Duka istaknuo je kako su mediji u kampanji bili "protiv" jer je, kako smatra, "biti protiv normalno". Na tribini Hrvatskog novinarskog društva (HND) pod nazivom "Mediji i referendum o braku" sudjelovali su među ostalima i dekan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta (KBF) Tonči Matulić i predsjednik HND-a Zdenko Duka.
Na pitanje voditelja tribine Ivice Buljana upućeno prof. Matuliću o tome kakvo je bilo medijsko praćenje referenduma o braku, Matulić se usredotočio na večernje dnevnike triju televizijskih kuća.
"Moj osobni dojam jest da se za vrijeme kampanje nije oskudijevalo u informacijama", rekao je dodavši kako bi znanstvenim i statističkim metodama vjerojatno bilo lako utvrditi koliko je koja strana imala minutaže, koliko je koji i koje su osobe gostovale u televizijskim emisijama. Po Matulićevu mišljenju težište u prilozima je bilo protiv referendumskog pitanja, dok su u drugim formama bili "za".  Ocijenio je i kako su neka težišta na strani onih "protiv" bila strašno nabijena kritikom onoga "za".


Predsjednik HND-a Zdenko Duka istaknuo je kako su mediji u kampanji bili "protiv" jer je, kako smatra, "biti protiv normalno". "Novinari su urbaniji i obrazovaniji dio društva i logično je da su većinom bili protiv", rekao je Duka ustvrdivši da je inicijativa u svom korijenu bila diskriminatorna i homofobna.

0 Komentara:

Komentiraj članak