Kod starog policijskog znanca ponovno pronađena droga

Kod starog policijskog znanca ponovno pronađena droga

Osumnjičeni je višestruki počinitelj kaznenih djela iz oblasti zlouporabe droga koji je zadnjih nekoliko godina kazneno prijavljen više puta, posljednji put u veljači ove godine.
Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku tijekom poslijepodnevnih sati 11. listopada pretražena je obiteljska kuća 30-godišnjaka u mjestu Zvekovica.

Pretragom je pronađeno preko 700 grama amfetamina, manja količina marihuane, digitalna vaga za precizno mjerenje, gotovo 85 tisuća kuna u raznim apoenima i valutama te spremnik pištoljskog streljiva.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 30-godišnjak drogu nabavio i držao radi dalje prodaje, a da pronađeni novac potječe od prodaje droge.

Također je utvrđeno da je osumnjičeni u listopadu dao drogu amfetamin 32-godišnjaku na trošenje unutar svoje obiteljske kuće.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama i kazneno djelo omogućavanje trošenja droga osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Inače osumnjičeni je tijekom posljednjih nekoliko godina više puta kazneno prijavljivan za preprodaju droge, zadnji put u veljači ove godine kada mu je pretragom pronađeno 212 grama marihuane, preko 800 grama Speeda, kilogram duhana, digitalna vaga, automatska puška s pripadajućim spremnikom i 9 komada streljiva, dvije bombe, šest spremnika za automatsku pušku, dvije kartonske kutije s 32 komada streljiva, više dijelova za automatske puške, 17 metaka, zračna puška i novac.

0 Komentara:

Komentiraj članak